Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Без мораториум върху сметките, планират разсрочване

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Властта няма желание да наложи мораториум върху заплащането на битовите сметки за вода, ток, парно и други. Засега е планувано разсрочване на задълженията. Това стана ясно от думите на министъра на районното развиване Петя Аврамова и на енергийния министър Теменужка Петкова. По-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия внесоха в Народното събрание предлагането си за прекъсване на заплащането на сметките.

Издали сме инструкции на ВиК операторите и ВиК сдруженията да спрат снемането на показания на водомерите на битовите клиенти, с цел да се понижат контактите, сподели Аврамова.

За сметките ще има разсрочване. Планира се удължение на периодите, разгласи министър Петкова. По думите й обаче няма да се стигне до мораториум върху заплащането. Възможността за разсрочване на избрани заплащания е 10-дневен. Този период през днешния ден в границите на съвещанието, взехме решение, че ще бъде подсилен, като съществува опция и алтернатива - в случай че обстановката изисква това, този период да бъде и в допълнение продължен, добави Петкова. Тя обаче бе безапелационна, че не може да се приказва за прекратяване на заплащанията.

Препоръчваме на потребителите да употребяват вероятните способи за заплащане на услугата посредством електронен превод, посредством банково заплащане, употребявайки услугите на EasyPay, заплащане на гишетата на Български пощи, естествено заплащане и на касите на ВиК операторите, като за задачата, с цел да съхраним здравето и на потребителите, и на клиентите ще прилагаме всички към този момент известни способи - като в пространствата, където са касите, ще се пускат стеснен брой хора според от размера на помещението.

Създава се организация за заплащане на сметките, изясни министър Петя Аврамова.

За хората, които нямат достъп до електронни услуги, е планувано да се сътвори специфична организация на работа в офисите, където се заплащат месечните фактури.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР