Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Дания също въведе пълна карантина

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Дания стана втора страна в Европа, която вкара цялостна карантина поради ковид. От няколко дни цяла Италия е под карантина, хората излизат от домовете си единствено по работа, в магазините се пазари по график, заведенията се затварят.

Дания разгласи, че затваря всички детски градини, учебни заведения и университети за период от две седмици. Премиерът Мете Фредериксен посочи, че всички чиновници в държавния бранш, които нямат обилни функционалности, ще бъдат изпратени у дома в заплатен отпуск, а тези в частния ще бъдат призовани да работят от домовете си.

Всички събития на закрито, на които се събират над 100 души, са неразрешени.

В Дания към момента няма смъртен случай, само че броят на инфектираните с Covid-19 непрестанно се усилва. Властите записаха нови 442 случая на заболяването, а общият брой на инфектираните в страната е 1303.

Италия пък стегна още повече ограниченията, свързани с карантината. Премиерът Джузепе Конте разгласи, че всички търговски обекти в страната ще бъдат затворени до 25 март. Изключение вършат питателните магазини и аптеките.В телевизионно послание Конте сподели, че компаниите би трябвало да затворят всички отдели, които не са решаващо значими за производството им.

Затварят се всички магазини, козметични салони, питейни заведения и заведения за хранене. Фирмените столови може да останат отворени, стига да подсигуряват, че посетителите им могат да стоят на разстояние от минимум един метър един от различен. Доставките по домовете остават позволени.

Общественият превоз ще продължи да работи, както и банките и застрахователните сдружения. Индустриите и заводите могат да продължат работа при съблюдаване на нужните предохранителни ограничения за отбягване на заразяване.

Цяла Италия е под карантина до 3 април с ограничавания над свободата на придвижване и всеобщи събирания за 60-те милиона поданици на страната. Супермаркетите ще бъдат постоянно зареждани, сподели Конте и прикани италианците да не се струпват в тях за всеобщо презапасяване.

Гърция заяви за първи смъртен случай от ковид. Починалият е 66-годишен мъж, който е бил на религиозно поклонение в Израел и Египет в края на февруари. В Гърция има доказани 99 случая на заразяване с ковид.

Унгария разгласи нощес изключително състояние за ограничение на разпространяването на ковид. В страната има регистрирани 13 случая, а по-рано управляващите не разрешиха и влизането в Унгария на жители от Италия, Южна Корея, Иран и Китай.

Правителството забрани и всички събития на закрито, на които участват повече от 100 души, както и тези навън, на които се чака да участват повече от 500 индивида. Освен това се чака от 12 март да бъдат затворени и университетите. Училищата няма да се затварят.

Словакия също разгласи изключително състояние, там има регистирани 10 случая на ковид.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР