Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

В Габрово затварят всички градини и училища

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

До второ разпореждане в Габрово се не разрешава провеждането на образователни занятия в учебни заведения, детски градини, извънкласни форми на образование, зелени учебни заведения, лагери и екскурзии на възпитаници. Това разгласи кметът на общината Таня Христова след съвещание на спешния щаб, призован след откритите два случая на ковид в града. Със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия се не разрешават също занятията в детските ясли, активността на детските и женските съвещания, профилактичните прегледи, имунизации, приема и провеждането на планови интервенции и свижданията във всички лечебни заведения на територията на област Габрово. Отменят и всички всеобщи мероприятия, включително спортни и културни.

Областната болница „ Д-р Тота Венкова “ работи под карантина, свижданията на пациенти са неразрешени, oсъществява се следен достъп.

Препоръчва се спазването на прецизни ограничения за персонална хигиена и ограничение скупчването на хора на закрити пространства.

Лица с недоволства – болки в гърлото, кашлица, висока температура над 380С, да търсят здравна помощ в приемно – консултативните кабинети на инфекциозните отделения на МБАЛ „ Д-р Т.Венкова “ – Габрово (тел: 066 899 616).

Желателно е първо да се обадят на горепосочения телефон, с цел да получат съответни инструкции. С цел, отбягване предаване на болест на други лица, не е желателно да се насочват първосигнално към незабавно поделение.

Кметът на Габрово Таня Христова приканва жителите на общината към успокоение и отговорно държание на всички във връзка с личното си здраве и това на близките по отношение на доказаните позитивни проби на лица, носители на ковид.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР