Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Валери Симеонов откри нов фронт срещу Божков

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Валери Симеонов насочи съответни обвинявания против притежателя на „ Нове холдинг “ Васил Божков във връзка измененията в Закона за хазарта и концепцията на НФСБ за одържавяване на частните лотарии. По думите му Комисията по хазарта е била купена, с цел да си затваря очите за редица нарушавания. Частните лотарии, свързани с Божков, са си спестявали и укривали дължимите такси, а това е ставало благодарение на комисията, е тезата на Симеонов.

Припомняме, че инспекция на АДФИ в комисия сподели, че за пет години частните
лотарии са си икономисали стотици милиони левове от заплащането на по-ниски такси спрямо държавния състезателен тотализатор. Това обаче е ставало в границите на закона, тъй като таксите се дефинират от самата комисията. Именно поради тези обстоятелства финансовият министър Владислав Горанов се разбърза с промени в бранша и предложи законопроект, с който комисията по хазарта става Държавна организация, директно подчинена на министъра. В новите текстове ясно се регламентират таксите, които дължат фирмите, разрастващи лотарийни и хазартни игри. Учудващо обаче, в предложенията на Горанов таксата за лотариите е понижена и действително е по-малка от тази, която сега би трябвало да влиза в хазната от този тип бизнес.

Валери Симеонов пък внесе различен законопроект, съгласно който лотарийните игри ще се правят единствено от държавния тотализатор, а не и от частни компании, както е сега. Предвижда се лишаване на лицензите на сегашните частни
лотарии, против който остро възрази Васил Божков. Вчера текстовете на Симеонов минаха на първо четене в бюджетната комисия с поддръжката на ГЕРБ. В отговор Божков разгласи, че с предлагането се нарушава Конституцията, поради което може да съди страната. Освен това той акцентира, че може да спре издръжката на футболния " Левски ", защото " Национална лотария " е главният спонсор на клуба.

Валери Симеонов отхвърли да пази нечии ползи със своя законопроект и добави, че персонално той няма да разреши хазартният бизнес да отиде от едни в други ръце. По думите му чакал " своя звезден миг ", с цел да внесе законопроекта си.

Според водача на НФСБ Комисията по
хазарта е " купена и корумпирана ", а това си личало по многото казина наоколо до учебни заведения. Припомняме, че главен пропагандатор на талончетата от лотариите са будките на „ Лафка “, благосъстоятелност на Делян Пеевски.

Валери Симеонов разяснява и предизвестието на Божков, че ще си търси милиарди левове обезщетение, в случай че страната му отнеме лиценза.Лидерът на НФСБ го атакува и за подхвърлената от Божков имитация при втората му среща с почитателите на " Левски ", че някогашният вицепремиер е прочут и с това, че е трансферирал вода към Перник.

„ Васил Божков не е безопасен, откакто споделя, че може да не извършва закона. Това, въпреки всичко, е прочут в обществото предприемач. На махленско равнище падна с думите за Перник, а имах положително мнение за него. Човек в живота би трябвало да свикне, че губи и печели ", разяснява Симеонов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР