Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

БСП иска забрана за внос на боклук от трети страни

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Левицата приготвя законопроект, с който да се забрани вносът на битови отпадъци и болнични боклуци от трети страни, отвън Европейски Съюз. Това разгласи в предаването „ Неделя 150 “ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. В момента ние сме като разграден двор. Правителството на Бойко Борисов трансформира България в бунище, акцентира Нинова. Почти през ден се появява информация за нова нерегламентирана площадка за отпадъци. Имаме отговор от министъра на околната среда и водите, че запет години от трети страни, отвън Европейски Съюз, са импортирани 734 хиляди тона отпадъци, напомни ръководителят на Българска социалистическа партия.

От 2017 година до момента 17 пъти сме поставяли в Народното събрание тематиката за водата на Перник, а за вноса на отпадъци – 47 пъти. И никой не ни чу. Във всички въпроси, които сме поставяли, сме предложили какво да се прави, напомни още Корнелия Нинова.

Тя разяснява и готвения от левицата избор на съмнение.С вота на съмнение към държавното управление на Борисов поставямеза следващ път остро въпросите за чистия въздух, чистата вода и българската земя. Нинова добави, че Българска социалистическа партия ще внесе още веднъж законодателни оферти и се надява този път да има разсъдък и те да бъдат признати.

Нинова бе безапелационна, че бягството от отговорност няма даспаси ГЕРБот обстоятелствата: „ В тези 17 пъти, когато сме поставяли въпроса за водата в Перник, имаме доста ясни отговори от министрите, които споделят, че язовирите сапублично-държавна благосъстоятелност и се ръководят от министерството. От тези отговори излиза наяве, че министърът на околната среда и водите разписва всеки месец какъв брой вода да се отича от язовира”.Тя добави, че в тези отговори излиза наяве, че в язовир „ Студена” са вложени 32 млн. за подводен поправки че през август 2019г. е подписан контракт за създаване на ВИК инфраструктура за106 млн.лв за смяна на водопреносната мрежа. „ Въпросът е какъв е резултатът?Виждаме го – никакъв. Водопреносната мрежатече като лейка. Къде са парите от тези два ремонта е въпрос на прокуратурата. ВИК операторът в Перник е предизвестил за това положение още през април тази година. Въпросът е за какво не са взети мерки- от безхаберие, от непросветеност, от прикриване на злоупотреби?”, попита Корнелия Нинова.

„ Бягането и прехвърлянето наотговорност е типично в стила на ръководството на ГЕРБ, постоянно някой различен е отговорен. Не можеш 10 години да управляваш, да държиш законодателната власт в Народното събрание, да имаш цялостната изпълнителна власт, регионалните шефове да са на ГЕРБ и да кажеш, че е отговорен някой различен. В годините обратно непрекъснато се сменят министри,областни шефове, които горят като бушони. Нищо не се трансформира, политиката продължава. Отговорносттаеедна единствена – индивидът, който назначава, управлява и ръководи тези хора е министър- ръководителят. Трябва да се смени моделът, само че до момента в който това държавно управление е на власт, няма да има промяна”, сподели още Нинова.

Тя цитира данни на проучвания, коитопоказват, че последните години са по- дъждовни от предходни: „ Истинската причина за водната кризае, че над 60% от водата на България изтича. Това е едно от най-големите благосъстояния на България и изтича пред очите ни поради безхаберие, непросветеност и корупция”.

„ Българска социалистическа партия е била дейна и поредна по тези тематики и 3 години сме предупреждавали и предложили начинания. Нашата работа е да стоим до хората, които са потърпевши и да защитаваметехните права. Ние ще продължим да слагаме проблемите и да предлагаме алтернатива”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

" Абсолютен приоритет на Българска социалистическа партия остава чистата вода, чистият въдух, чистата земя и храна – това е здраве”, приключи Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР