Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Депутатите мислят за законови промени срещу скандали като този в „Референдум“

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Дали са потребности промени в Закона за радиото и малкия екран, с цел да се предотвратят случаи като снощния от предаването „ Референдум “ по Българска национална телевизия. Това разискваха в коридорите на Народното събрание депутати от разнообразни парламентарни сили. Всички са безапелационни, че държанието на водача на „ Атака “Волен Сидеров е позорно, неприемливо и дефинираха абсурда като казус. Като срам за институцията Народно заседание го разказа водачът на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова. От Движение за права и свободи отхвърлиха коментар по тематиката, само че дадоха поръчка да изготвят своя позиция по проблема.

Вътрешна македонска революционна организация се закани да потърси правата си в съда. Воеводите към този момент имат няколко села против Сидеров.

От Българска социалистическа партия окачествиха случилото се като " казус ". Сега настоящият Закон за радиото и малкия екран не планува възбрана за присъединяване на политици от парламентарни партии при деструктивно държание, разяснява пред „ Хоризонт “ депутатът от Българска социалистическа партия и член на комисията по културата и медиите в Народното събрание Александър Симов.Той призна, че все още никой не е наясно какво може да се предприеме по проблема. Чух шефа на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, който не разрешава на съответния реализатор на пърформанси да стъпва в Българска национална телевизия, и това е деяние, което все още опонира на съществуващото законодателство, защото по закон той няма право да отхвърля на парламентарно показаните партии някаква изява, добави Симов.

При в този момент настоящия закон, в случай че една медия откаже на политическа партия плануванаъа по закон изява, тя в действителност може да предстои на правосъдни удари и влизаме в доста странна обстановка. Една социална медия е длъжна да приключи сходно срамно държание и в същото време ще се окаже юридически виновна за това. Законът може би би трябвало да се промени и да се даде правото на публичните медии при такова деструктивно държание да отхвърлят присъединяване, защото казусът не е в тях, те са подготвени да дадат трибуната си, те са подготвени да дадат за политически хрумвания и полемики, а не за маймунджилъци и политически къчове, разяснява Симов.

Според него след присъединяване на водач на партия и претендент за кмет на София в предаването „ Референдум “ има обстановка на казус, поради който би трябвало са се търсят законодателни промени.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР