Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Илияна Йотова: България можеше да получи зам.-председателско място в ЕК

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

За първи път в историята на Еврокомисията се направи толкоз строга и подробна йерархична система. Никога до момента не е имало толкоз доста заместник-председатели и ми се коства, че един от тези 8 заместници трябваше да бъде българският еврокомисар. Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНР във връзка ресора на България в новия състав на Европейската комисия. Според нея част от наименованията на ресорите, препоръчани от Урсула фон дер Лайен ще бъдат поправени в посока на изясняване задачата на бъдещите комисари. България е един добър сътрудник в Европейски Съюз и това го доказахме за всички тези 12 година участие. Във всички ресори, заемани от български комисари, в никакъв случай не е имало най-малка сянка на гаф и несвършена работа, посочи Йотова. Тя означи още,, че единствено двама от комисарите на Юнкер не са зам.-председатели и един от тях е Мария Габриел.

Според нея нашият еврокомисар би се справила с това да бъде заместник-председател, както и с ресора, който получи.

Твърде завоалирани са и бих споделила много поетични наименованията на сегашните ресори в Европейска комисия. Още повече, когато има неизяснено портфолио, когато не са ясни параметрите, които ще работят идващите комисари, по този начин доста елементарно се размива и отговорност, сподели вицепрезидентът. По думите й не може да се поставя българският сектор в таблицата „ покачване или намаляване “. Той е доста сериозен и доста ресурсен е, само че не е от тези ресори, които ще предопределят политиката на Европейски Съюз оттук-нататък. Дали Евросъюзът ще продължи на солидарния принцип, или ще надделее схващането на от ден на ден страни, че еврозоната би трябвало да стане едно ядро, а всички останали – външна страна, сподели още Йотова.

Вицепрезидентът разяснява и свадите в БНР към журналиста Силвия Великова, както и невижданото прекъсване на сигнала на стратегия „ Хоризонт “ в петък сутринта.

Цялата българска общност се вълнува от протичащото се в Българското национално радио и този случай би трябвало да бъде развързан до дъно, безапелационна бе Илияна Йотова.

Чухме заявките на ДАНС, на прокуратурата, че ще има цялостно следствие на това за какво за няколко часа спря ефирът на БНР, което е детайл от националната сигурност. Предварително бих желала да кажа, от всички тези чувания, да не се получи по този начин, че истината да остане размита някъде в пространството и във времето, защото ние като български жители чакаме съответни и безапелационни отговори, акцентира Йотова.

Според нея втората страна на въпроса е за „ похищението върху един български публицист и метода, по който е направено “. Не съм чула до този миг формалния коментар на генералния шеф на БНР. Чух известни пояснения и причини от шефа в оставка на стратегия „ Хоризонт “, само че нито като публицист, нито като жител разбрах какви са тези причини. Още повече коства ми се, че е прекомерно неуместно предлагането за всеки кореспондент в БНР да има един двойник, акцентира Йотова. Това какво значи, че всеки един кореспондент не отразява действителните събития и злоупотребява с истината в националния ефир и би трябвало някой да го поправя? Или този някой ще влиза към този момент с подготвена своя версия? Това е безусловно несериозно, добави вицепрезидентът, която е и някогашен публицист.

Тъй като става дума за БНР, което явно и естествено е един доста сериозен информативен източник в нашето пространство и за толкоз е спечелил доверието си, считам, че имаме потребност и чакаме тези отговори, прикани Илияна Йотова.

По мотив така наречен шпионски скандал вицепрезидентът посочи, че не може да дефинира протичащото се като скандал по оста София-Москва. И нека да съм права, тъй като ние получаваме информация „ на час по лъжичка “ и аз не бих желала да влизам в тази серпантина и да разясня всеки нов факт. В качеството си на вицепрезидент не мога да си разреша да разясня едно или друго мнение с ясното схващане, че всяка моя дума също прави подстрекателство, съобщи Йотова и си резервира правото на коментар след края на следствието.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР