Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Нова версия: 50 души имали паролите за базата на НАП

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Нова версия за пробива в системата на Национална агенция за приходите извади отбраната на Кристиян Бойков, главният обвинен за източването на персоналните данни на над 5 млн. български жители. Адвокатите на младия мъж настояват, че базата на приходната организация е разрушена от различен хакер в същия ден, в който Бойков е коментирал „ Национална агенция за приходите си отива “. Тази имитация бе оповестена от прокуратурата като част от доказателствата против Кристиян и „ ТАД Груп “.

Изтеклите от прокуратурата доказателства са истина, само че са извадени от подтекста, твърди Любен Казанлиев, юрист на Бойков. Нормално е едно 20-годишно момче при повдигнати обвинявания в кибертероризъм да се опасява. Вярвам обаче, че ще се потвърди неналичието на виновност, сподели пред БиТиВи юристът и сподели ново доказателство за невинността на Кристиян Бойков.

На 14 април тази година участник в професионален чат се хвали, че е хакнал уеб страницата на Национална агенция за приходите. Дава потребителско име и администратор панела - пътят, по който налозите може да се поправят, обясни показания документ Любен Казанлиев.

Това са към 50 индивида във въпросната чат група, всичките положителни ИТ експерти, в тази група си споделят по професионални проблеми, уточни юристът. Този, посочил уязвимостта на Национална агенция за приходите, не се познава с Кристиян.

„ Срамота, такива обикновени нелепости " - това са мненията на останалите. Не могат да повярват, че се употребява " Админ/Админ " като вход, сподели разпечатка бранителят Любен Казанлиев.

Няколко часа по-късно Кристиян Бойков споделя в служебния чат " Национална агенция за приходите си отпътува ". Тоест тази накърнимост към този момент е обществена, тя се знае в професионалните среди, оповестена е в група от 50 индивида и е обикновено да се разяснява от експертите. Вижда се имитация на Кристиян от същия този чат в изнесените " доказателства " от прокуратурата, изясни още юристът на младия хакер.

Любен Казанлиев добави, че като юрист не е задължен да каже истината, а да отбрани клиента си.

Прокуратурата обаче е длъжна да събира доказателства и за непорочност, няма право да манипулира доказателства, с цел да упреква. Не ни извикаха, когато са декриптирали компютъра, не знаем какъв брой е правилно всичко, което в този момент се изнася, разяснява Казанлиев.

При свидетелските показания пък ставало дума за някогашни чиновници на " ТАД Груп ". Единият от тях е уволнен, а другият работи за конкуренция, по тази причина не мога на този стадий да съм уверен в тяхната обективност, сподели още бранителят.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР