Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Евролидерите готвят мащабен план за спасяване на икономиката

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Лидерите на страните и държавните управления на Европейски Съюз се споразумяха да разработят огромен проект за възобновяване на стопанската система и обществената сфера за интервала след превъзмогване на рецесията с разпространяването на ковид. Това обави ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел откакто нощес имаше трето подред виртуално съвещание на водачите на страните членки и на европейските институции.

Решихме да разработим проекти за възобновяване, тактика за излизане от рецесията и да се подготвим за стъпките, които ще са нужни по-късно, сподели Мишел след видеоконференцията. Европейски Съюз ще би трябвало да активизира всички свои старания, с цел да подсигурява в близко и далечно бъдеще разцвет за европейските жители и европейските компании, изключително междинните и дребните, прикани ръководителят на Европейския съвет.

Ще потвърдим, че можем да реализираме прогрес дружно и да спечелим тази борба, добави Шарл Мишел.

Лидерите на 27-те се ангажираха да подсигуряват гладкото ръководство на границите, както и действието на Общия пазар, в т. ч. и посредством насоките на Комисията за така наречен “зелени коридори”.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен предложи Комисията да бъде хазаин на онлайн събитие в световен мащаб за финансиране на ваксина против ковид. Стана ясно също, че към този момент се работи върху тактика за излаз и икономическо възобновяване, откакто болестта отшуми. Шарл Мишел съобщи, че в тази връзка ще упорства капиталът на Европейската капиталова банка да бъде повишен.

Малко след съвещанието на евролидерите, Европейският парламент гласоподава с голямо болшинство ограниченията в отговор на ковид. За първи път в историята на институцията множеството евродепутати участваха в съвещанието от отдалеченост и дадоха вота си по този метод.

Очаквано евродепутатите поддържаха предложенията на Европейската комисия за ориентиране на 37 милиарда евро от европейските фондове за отговор на пандемията към здравните системи, дребните и междинни предприятия, трудовите пазари и други уязвими елементи от стопанските системи на страните-членки. Също по този начин бе дадена зелена светлина за разширението на фонда за взаимност на Европейски Съюз, което ще обезпечи до 800 милиона евро на европейските страни.

Евродепутатите дадоха поддръжката си за краткотрайното прекъсване на празните полети поради болестта.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР