Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

БСП предупреди: Извадят ли армията веднъж, връщането й ще е трудно

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Беше ненужно да се включват текстове в закона, които да уреждат спомагателни полицейски функционалности на военните чиновници, счита депутатът от Българска социалистическа партия Иван Иванов. Според него точно присъединяване на армията в борбата против ковид е бил един от най-големите препъникамъни в днешните диспути по Закона за ограниченията по време на изключително състояние.

За страдание ръководещите не направиха разлика сред изключително състояние и военно състояние. По силата на Закона за защитата и въоръжените сили, армията има своите функционалности. Беше ненужно да се включват текстове в закона, които да уреждат спомагателни полицейски функционалности на военните чиновници, разяснява Иванов пред Нова тв. Той предизвести, че тези дейности могат да усилят суматохата измежду жителите. Според него включването на армейски елементи значи, че ръководещите нямат доверие на българските жители. Социалистът акцентира, че това е извънредно безсмислена и неефикасна мярка. При изкарване един път армията на улицата – мъчно става нейното връщане, акцентира Иван Иванов.

Депутатът от левицата предизвести също, че налагането на сходни текстове, без да е зародила потребност, слага въпроса дали не вървим към режим на пълномощията. И бе безапелационен, че народните представители би трябвало да дават образец на българските жители, тяхната работа не трябва да се прекратява и че в незабавен порядък могат да гласоподават спомагателни промени.

Иван Иванов акцентира, че част от предложенията на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “са били признати от ръководещите. Няма да се постановат финансови запори върху физически лица и лечебни заведения. Най-уязвимите групи в нашето общество би трябвало да бъдат предпазени в такава обстановка. В това отношение могат да бъдат спокойни, съобщи той.

По мотив предлагането за един месец пролонгация по заеми, което не беше признато от народните представители, Иванов разяснява:„ Вътрешна македонска революционна организация не можаха да прекарат предлагането си. Това значи, че има съществени търкания в самата коалиция. Ние сме „ за “ всички ограничения, които биха облекчили всички български жители. "

Беше основан безпорядък в правна комисия през вчерашния ден, през днешния ден се запознавахме в придвижване с препоръчани текстове. Голяма част от бях бяха противоречиви. Има такива, които разрешават Министерството на вътрешните работи да наблюдава, подслушва жители при неспазване на карантината. Мерки, които са много противоречиви и ще разясняваме много в тази посока. Има ограничения, които засягат и бизнеса. Готовността на ръководещите да реагират в тази обстановка клони към нула, счита социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР