Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Перник забрани струпването на повече от двама възрастни

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Кметът на Перник Станислав Владимиров издаде заповед, с която не разрешава събирането на повече от двама възрастни, както и деца навсички открити и закрити публични места, спортни, фитнес и детски площадки на територията на община Перник.

Забранява се скупчване на групи от хора пред всички търговски обекти(магазини за хранителни артикули и аптеки). Хората, които чакат на опашки, би трябвало да са на разстояние от не по-малко от два метра един от различен, като се резервира организацията за ограничение на намиращите се в магазините.

Контролът по осъществяване на заповедта ще се реализира от Общинския инспекторат, чиито чиновници ще правят постояннипроверки и щедокладват неотложно при установени нарушавания.

Собствениците на транспортни компании в Перник, извършващи публичен транспорт на пасажери са предизвестени да лимитират броят на пътуващите в транспортните средства и да обезпечат отдалеченост сред пасажерите най-малко1,5 м.

Местната здравна ревизия разпореди личният състав в рейсовете да работи наложително с самостоятелни защитни маски и ръкавици и да се засилят хигиенно-противоепидемичните ограничения, като за задачата се прави постоянна стерилизация на кормилото, седалки, дръжки на порти, прозорци и подове с дезинфектанти на алкохолна основа.

Междувременно стана ясно, че общината спомага с храна, вода и всичко, от което имат потребност далите позитивна проба за ковид майка и наследник. Те са се завърнали от чужбина и сами са поискали да им бъде изработен тест. В положително положение са и съблюдават домашната карантина, написа Дарикнюз.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР