Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Без кина и театри, СУ затваря врати от утре

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Извънредни ограничения вкара страната против разпространяването на ковид. По-голямата част от възбраните важат за цялата страна, по-строги са разпорежданията за областите Плевен и Габрово, на територията на които са първите четири доказани случаи на болестта.

За цялата страна се не разрешават всеобщите мероприятия на закрито – културни събития, театри и кино. Забраняват се и всевъзможни всеобщи прояви с присъединяване на деца. Спортните надпревари ще се организират без аудитория, в това число и футболните срещи. От МОН постановиха да се преустановят учебните събития, пътувания, екскурзии и визити отвън образователните заведения. На районните здравни инспекции в страната е разпоредено да основат организация взаимно с лечебните заведения за обезпечаване на леглови запас, както и за организация на работа на медицинския личен състав. Засега грипната почивка е в действие до 11 март, само че може да бъде удължена. Детските градини и ясли работят при засилен надзор на входа, всички деца ще се преглеждат преди банкет сутринта.

Със заповед на ректора на Софийския университет от 9 март е затворено и най-старото и най-голямо висше образователно заведение у нас. Присъствените образователни занятия ще бъдат прекъснати до 15 март, като се изключи към този момент плануваните държавни изпити, отбрани на дипломни работи и обществени отбрани на дисертации, в случаите, когато е невероятно да бъдат отсрочени. Преустановят се всички всеобщи мероприятия, провеждани в СУ, в това число конференции, полемики, обществени лекции, катедрени и факултетни препоръки и събрания и други Неотложните решения на катедрените и факултетните препоръки да се гласоподават електронно. В заповедта се предлага отлагането на плануваните мероприятия за период не по-ранен от края на месец април.

Столична община също вкарва спомагателни ограничения. Градският превоз ще се дезинфекцира на всеки четири часа. Допълнително се обработват с дезинфектанти парапети, седалки и места, които пасажерите допират с ръцете си. По заповед на кмета Йорданка Фандъкова Втора градска многопрофилна болница се приготвя да поеме случаите на инфектирани с COVID-19 при нужда. За това са обезпечават нужните инсталация, медицински личен състав и защитни дрехи.

Училищата към момента са във почивка, а детските градини в столицата работят със засилен филтър на вход за инспекция на здравословното положение на децата и личния състав. Въвежда се и спомагателна стерилизация. Същите ограничения се вкарват и за общинските обществени услуги.

Всички пространства на институции, които работят с жители, ще бъдат дезинфекцирани по 4 пъти дневно. Препоръчва се на всички публични здания, включително търговски обекти, банки, центрове за обслужване на клиенти и други, също да подхващат ограничения за разчистване с дезинфектанти 4 пъти на ден.

Столична община анулира всички общински всеобщи мероприятия като се извършват прецизно напътствията за спортни и културни мероприятия на националния щаб. Препоръчва се на всички жители да лимитират оптимално обществените си контакти, да съблюдават добра персонална хигиена.

В Габрово и Плевен се преустановяват образователните занятия и извънкласните занимания, университетите и другите просветителни институции до второ разпореждане. Преустановяват се детските и женските съвещания, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приемът и провеждането на планова оперативна активност и свижданията във всички лечебни заведения. Преустановяват се всички всеобщи мероприятия, включително спортни и културни (кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират доста хора на закрито).

Здравният министър издаде заповеди, с които подрежда въвеждането на карантинен режим на работа в УМБАЛ " Д-р Георги Странски " в Плевен и МБАЛ " Д-р Тота Венкова " в Габрово. Това включва ограничение достъпа на външни лица до постройките на лечебните заведения, прекратяване на детските и женските съвещания, на приема и плановите интервенции, както и на свижданията

Въвежда се 14-дневна карантина в отделенията, в които са приети в болница и изолирани пациентите с доказани проби за COVID-19. Преустановяват се приемът в и изписването на пациенти от съответните отделения. Нарежда се засилен антисептичен режим.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР