Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Паниката е по-опасна от пандемия

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Коронавирусът не е рискова зараза. Но суматохата е по-опасна от пандемията. Това разяснява пред БНР депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов. Колегата му от Движение за права и свободи Хасан Адемов също е на мнение, че няма място за суматоха и че най-важно сега е хладнокръвието и спокойствието. За да успеем да активизираме целия медицински и публичен запас и да се предотврати разпространяването на ковид.

Важна е дисциплината и строго извършване на предписанията на органите, които се занимават с противоепидемичните ограничения, добави Адемов. Проф. Михайлов сподели, че е уверен в професионализма на Националния спешен щаб и в решенията и рекомендациите му.

В предаването " Неделя 150 " двамата депутати разясниха и митингите на медицинските сестри, които започнаха от 1-ви март, както и барикадирането на пет сестри в постройката на Народното събрание. Според доктор Адемов е необяснимо, за какво блокадата се е оказала публично неприемлива. Част от настояванията на медицинските сестри са обективни. Не бива да бъде сатанизирана тази група протестиращи, акцентира той.

По думите му мъчно могат да бъдат изпълнени някои от настояванията, като регистрирането на всички медицинските сестри като частна процедура, както и прекосяването на лечебните заведения от търговски сдружения в друга форма на битие, само че в условия на разговор могат да бъдат дефинирани по различен метод настояванията им и да им се изясни за какво някои от настояванията им не могат да бъдат осъществени.

Според проф. Михайлов обвиняванията против протестиращите медицински сестри са неприемливи и се съгласи с доктор Хасен Адемов, че е имало опит за сатанизирането им.

По думите на депутата има недостатъци в политиките на опазването на здравето и не може да се неглижира фактът, че българското опазване на здравето не е на равнището на упованията на обществото.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР