Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Прокуратурата подхваща Нено Димов и за концесията в Банско?

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Прокуратурата най-вероятно ще ревизира към този момент някогашния министър Нено Димов и за концесията на ски-зоната в Банско, обвързвана с компания „ Юлен “. Наблюдаващият прокурор по делото за водната рецесия в Перник Ангел Кънев заяви през днешния ден, че при обиска на кабинета на Димов са конфискувани и документи, свързани с концесията на ски-зоната в Пирин.

При обиските проверяващите са намерили при министъра писмото на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров до премиера Бойко Борисов за концесията над Банско. Прокурор Кънев не посочи дали писмото е открито в кабинета на Димов или в дома му. Само по себе си намирането на писмото на Цацаров няма по какъв начин да е закононарушение, тъй като ръководеното от Димов министерство се занимава със ски зоната. Но прокуратурата има желание да ревизира дали екоминистърът не е бездействал съзнателно в ущърб на държавния интерес, с цел да набави полза за концесионера, оповестява Медиапул.

" Ще бъде тествано дали е упражнил пълномощията си по закон за концесията, в цялост или не ", сподели Ангел Кънев. Той посочи, че доказателствата към момента не са безапелационни, с цел да се направи аргументиран извод за осъществено закононарушение от Димов и за " Юлен ". Към момента министърът е упрекнат за умишлена занемареност около водната рецесия в Перник и е проверяван за противозаконния импорт и депонирането на отпадък от Италия.

Припомняме, че преди две години от партия „ Зелените “ изпратиха сигнал до тогавашния основен прокурор Сотир Цараров, обвързван със ски-зоната в Банско и концесията на „ Юлен “. В сигнала се посочваше, че концесионерът употребява площи, които не влизат в зоната на концесията. Пет месеца по-късно Цацаров изпрати писмо до премиера Борисов, в което в действителност потвържди огромна част от данните, изнесени от " Зелените ".

Основният извод на основния прокурор бе, че от 2001 година до 2018 година концесионерът " Юлен " е употребявал 64% по-голяма повърхност в Пирин от позволената в концесионния контракт за ски зоната - 164 хектара вместо контрактуваните 99.5 хектара. Цацаров изясни, че наказателна отговорност няма да се търси, тъй като прокурорите не са разкрили предумисъл в дейностите на длъжностите лица.

През ноември 2018 година Цацаров гостува на " Шоуто на Слави ", където съобщи, че е изискал стесняване на действителната повърхност, употребена от " Юлен " в Пирин. Цацаров се закани, в случай че не бъдат взети ограничения, може да бъдат разследвани виновните лица в екоминистерството и Министерския съвет и да бъде търсена наказателна отговорност за бездействието им. Самият министър председател Бойко Борисов призна, още веднъж в телевизионно предаване, че действителният притежател на „ Юлен “ е Цеко Минев, един от акционерите в Първа капиталова банка.

В края на 2018 година ски легендата Марк Жирардели се появи със известието, че е купил " Юлен ", само че не сподели от кого и за каква сума.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР