Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Паргов: Фандъкова няма легитимността сама за взима решение за вдигане на данъците

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Кметът Йорданка Фандъкова няма легитимността да взима сама толкоз значимо решение като повдигане на налози. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в утринния блок на Нова тв. Той изясни, че столичният градоначалник беше определен на локалните избори с прекомерно дребна разлика, с цел да си разрешава сходни еднолични дейности.

Това решение би трябвало да бъде взето от общинските съветници в СОС, а не от кмета и администрацията, съобщи той. Преди това трябваше да го обсъдим по комисиите, да чуем разнообразни отзиви и да преценим. А не да чуем от кмета и администрацията какво са решили и следва да бъде гласувано.

Според Калоян Паргов, методът на ръководещите в Столична община е сгрешен. Получаваме още от същото - като в предходния мандат, разяснява той. Ако желаеха да подходят професионално, трябваше от началото на идната година да стартираме разискване на разнообразни данъчни ставки в комисиите в СОС. И в края на идната година, откакто жителите са били осведомени и изцяло наясно, измененията да бъдат включени в бюджета за 2021-ва. Какво се случва в този момент? Набързо, след две идни разисквания ще осъмнем на Нова година с по-високи налози и със сериозното подозрение, че те ще реализиран задачата, за която претендират вносителите - по-чист въздух в София и възстановяване на инфраструктурата в кварталите.

Лидерът на Българска социалистическа партия - София напомни, че Столична община има признати 100 ограничения за справяне със нечистия въздух в града. С сътрудниците от Българска социалистическа партия първи повдигнахме въпроса за казуса с чистотата на въздуха в София, ръководещите трансформираха тактиката, приехме 100 ограничения, само че замърсеността остава, сподели Калоян Паргов. Сега следва да завърши състезанието за чистотата на града. Задължително е в договорите с новите компании да бъде записано, че улиците би трябвало да бъдат мити и метени по-често. Това е обикновената и първа мярка за положителната хигиена в града и за възстановяване на въздуха. Сега приказваме за старите коли. Добре, нарастването на налога им с 5 лв. - приказвам условно - ще откаже ли притежателите им да ги употребяват? Не мисля, че това е добър метод да накараме хората да употребяват повече градския превоз. Нали знаете приказката за вятъра и слънцето. Колкото по-силно духа вятърът, толкоз повече човек се увива в кожуха си. А като изгрее слънцето, човек самичък смъква кожуха. Така е и с налозите.

Според Калоян Паргов, желаното от кмета Фандъкова и администрацията на Столична община нарастване на налозите не дава отговор на действителността. Ако харчим по-ефективно парите от наличния бюджет, можем да реализираме задачите, сложени в този момент с повдигането на налозите, безапелационен е той. Имаме 100 милиона временен излишък за тази година. Има пари бюджета. Това, което би трябвало да създадат в този момент ръководещите, е децентрализацията му. Да провиснал повече средства на регионите, с цел да може да оправят инфраструктурата. А във връзка с екологията - да се съсредоточим върху тези, които най-вече замърсяват въздуха, а точно битовите консуматори, употребяващи неекологични отоплителни средства. Да помислим по какъв начин да ограничим това влияние върху околната среда по време на зимните месеци, вместо да приказваме за Евро 2, 3, 4, безапелационен е водачът на столичните социалисти.

Калоян Паргов е уверен, че увеличението на налога върху възмездното придобиване на имущество също няма да докара до упования резултат. Когато става дума за това, за какво да не помислим в посока на разрешителните за градеж, разяснява той. -Всички сме наясно, че вложителите и строителите сами поемат уговорката да оправят прилежащата инфраструктура към обекта, който построяват. А това не е тяхна работа. Защо не помислим за размера на строителните разрешителни, както са го създали в другите балкански страни. Но преди нарастването им да го обсъдим деликатно по комисиите и с всички заинтригувани лица. Освен това, в нашата платформа имахме план - бяхме възнамерявали, в случай че Българска социалистическа партия ръководи в Столична община, за 4 години да изградим 400 км квартална инфраструктура. Бяхме създали и сметка - 1 км за 500 000 лева Сега от ГЕРБ може да поемат и този наш ангажимент, откакто заговориха, че ще влизат в кварталите. Е, 4 години ги чакахме, време е към този момент да го създадат, заключи Паргов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР