Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

40 млн. лева за ремонта на 40 км от АМ „Тракия“ търси АПИ

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Ремонтът на един километър от Автомагистрала „ Тракия “ ще коства тъкмо един милион лв.. А общо за 40 километрова права се търсят 40 милиона лв.. Това стана ясно от отговор на парламентарен въпрос към районния министър Петя Аврамова. Питането е от депутата от Българска социалистическа партия Георги Найденов, който търси отговори на въпроса какво се случва с компрометирани сектори от Автомагистрала „ Тракия “, в които е въведено ограничаване на скоростта, само че към момента не се ремонтират.

3.250 млн. лева е дала страната от началото на годината за краткотрайни ремонтни действия по платното на Автомагистрала „ Тракия “ в сектора от Чирпан до Стара Загора, като ремонтите са нетрайни и не могат да подобрят качеството на положението на настилката, излиза наяве от отговора на министъра. Самият Георги Найденов показва неразбиране за какво повече от година в 40-километровият сектор от Чирпан до Стара Загора няма повдигане на ограничаването на скоростта.

В отговора си министър Аврамова признава, че една година страната не е съумяла да откри средства, с цел да финансира повсеместен главен ремонт на автомагистралата, и е по-изгодно да се вършат частични поправки, с цел да не се стопира придвижването по нея; както и да бъде лимитирана скоростта на придвижване поради бабуните на пътя, които съставляват действителна опасност за живота и здравето на преминаващите по него.

Най-често пътната настилка се износва от тежкотоварни камиони, които минават по пътя целогодишно. Особено през летния сезон, обаче, качеството на асфалта се утежнява фрапантно. Най-натоварените дни по автомагистралата по традиция е последният работен ден, както и последните почивни/предпразничен ден.

Най-компрометираната част от платното си остава лентата за интензивно придвижване.

От началото на годината страната е похарчила над 3.250 млн. лева за настоящи поправки, които, обаче, не са задоволителни за цялостното възобновяване на трасето.

По калкулации на Министерството на районното развиване, за повсеместен главен ремонт на 40-километровата права ще са нужни близо 40 милиона лв., или тъкмо по милион лв. за километър, показва още Аврамова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР