Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Никога повече фашизъм!

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

ДЕКЛАРАЦИЯ

На Общeствения комитет за отбелязване на 75-ата годишнина от 9 септември 1944 година

Ние, българските антифашисти, заявяваме дълбокото си отвращение по отношение на Декларацията на Министерството на външните работи на Република България във връзка галерия отдадена на 75-тата годишнина от освобождението на Източна Европа от нацизма.

Този недипломатичен и антиисторически текст е част от реториката на Студената война, на пещерния антикомунизъм и русофобията, изолира България от актуалния многополюсен свят.

Напълно недопустим е и назидателният звук към съветското посолство и българските антифашисти.

Декларацията на Външно министерство показва груба замяна на историческите обстоятелства, омаловажава подвига на милионите руски войни дали живота си за свободата на Европа и света. В нея са направени груби идеологически внушения, че Победата над нацизма е довела България до „ изолираност от динамичността на развитите европейски държави”.

За страна като България помощта на Москва е съдбоносна!

Без застъпничеството на Съветския съюз пред съдружниците в Антихитлеристката коалиция и без българската антифашистка опозиция,щяхме да бъдем осъдени с орязване на територии като съдружник на оста Рим-Берлин-Токио. Безпардонното отношение към историческата истина поругава паметта на хиляди свидни жертви на антифашистката опозиция и на българските войни включили се към Червената войска след 9 септември 1944 година, оневинява закононарушенията на нацистите и техните съдружници!

В интервала 1944 - 1989 година Съветският съюз оказа на България всестранна помощ за развиването на съвременна промишленост, земеделие, култура, просвета и опазване на здравето. България нарастна на девет милионна, стана галактическа и високотехнологична нация.

След 30 години десен преход, под прикритието на деформирана народна власт, тези постижения са минало, националното благосъстояние е разграбено, обществените права са отнети, демографската рецесия е ужасяваща.

Но паметта е жива!

И през днешния ден българите носят в сърцето си завети от предците ни блян към независимост и обществено благополучие и любовта към Русия. Това щеше да е невероятно в случай че Червената войска и съветският войник бяха донесли на 9 септември 1944 година единствено „ щикове, тирания и репресии”!?

Тази национална респект поражда яростта на малобройните професионални русофоби и антикомунисти, стимулира позорните им опити да оправдават фашизма за персонална полза.

Опасното е, че към сходни опити се включва една държавна институция. От европейските процеси през днешния ден ни отделя не различен, а българското Външно министерство, което не помни, че президентите на Съединени американски щати, Франция и доста други международни водачи ще отидат на 9 май 2020 година в Москва на „ Червения площад” с цел да се поклонят пред подвига на съветския боец и да почетат Победата над фашизма!

Това изисква от нас историческата истина, достойнството и достолепието ни като жители на Република България!

Паметници на Червената войска има в цяла Европа – те са над 4 хиляди. Към тях институциите и жителите се отнасят цивилизовано, с респект и почитание. Ние, българите, сме в дълг пред Паметника на Съветската войска в София, Паметника на Альоша в Пловдив и други паметници, който не се поддържат и непрекъснато се обругават!

Декларацията на българското Външно министерство влиза в тежък прорез със международното публичното мнение и вреди на българския народен интерес! В нея се прави опит за замяна на историческата истина и за реабилитация на фашизма!

Ние намерено и ясно се противопоставяме на това и заявяваме:

Никога повече фашизъм!

София, 4 септември 2019 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР