Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

БСП обяви дебата за субсидиите за фарс, ДПС пак искат американски модел


Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Остри рецензии към метода, по който ръководещите спекулират с тематиката за дотациите, насочиха социалистите. Те дефинираха дебатите по проблема като фарс.

Този спор ще приключи по този начин, както стартира – скандално, неприятно, с повече премълчано, в сравнение с казано. Колкото и да се приказва последните три-четири седмици по този въпрос, нищо не се сподели всъщност, акцентира зам.-председателят на групата на Българска социалистическа партия Крум Зарков. Ако това беше задачата ви, в случай че първичната концепция е била това – обществената полемика да бъде ангажирана с тематиката за партийните пари, а не със сериозните проблеми на българското общество - е, в това сякаш успяхте, продължи Зарков. По думите му са се не запомнили грешките на Министерство на финансите, което е направило по този начин, че да се заплаща повече, в сравнение с написа в бюджета.

Не се видяха митингите, свързани с цената на горивата. Не се видяха митингите на медицинските сестри. Не обръщате внимание на митингите за застрояването на София. Слепи и ням и оставате за тези, които стачкуват, защото Законът за Черноморското крайбрежие е по-строг към тези с палатките, в сравнение с към тези с багерите, изброи депутатът. По думите му се санкционират по-слабите, с цел да укрепят по-силните. Зарков предизвести, че огромните и мощни партии ще имат пари, а тези, които се борят за публично доверие няма да имат. Покрихте тези тематики с единия лев, най-малко за в този момент. Предупреждавам ви, ще платите сериозна цена за това. Вие освен започнахте съревнование към дъното, вие сте на път да го спечелите, акцентира Зарков.

Колегата му Георги Свиленски прикани да има представители на Министерски съвет по време на разискването на точката.

От Движение за права и свободи още веднъж заговориха за американския модел на финансиране на партиите. Хамид Хамид съобщи от трибуната, че Движение за права и свободи не са съгласи на понижаване на дотацията, в случай че не се промени модела на финансиране на партиите. По думите му всяко понижаване на дотацията под 11 лв. и оставане на модела на обществено финансиране на политическите партии ще води до неспособност една политическа мощ да действа. Затова от придвижването оферират отворен модел на финансиране, който сполучливо работел в Съединени американски щати. Хамид обърна внимание на отхвърлените от Бюджетна комисия оферти на Движение за права и свободи в Закона за бюджета за 2019 година по отношение на понижаване на Данък добавена стойност. Той уточни, че когато ГЕРБ поема задължения на съвещания, би трябвало да ги съблюдава, тъй като ще е от изгода и за тях.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР