Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Радев предупреди да не свикваме с недъзите в управлението

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Българите да не привикват с недъзите в ръководството и в качеството на живота си. Да търсят друга оценка на политическия развой и да имат строги критерии за оценка на работата на политиците. За това прикани президентът Румен Радев на среща с представители на българската общественост в Женева.

Трябва да преминем от количествени към качествени измерители на нашия живот, счита президентът. Да се стремим към оценка на качествените параметри, да търсим по-добро обучение, по-добро опазване на здравето. Имаме потребност от друго качество в политическия развой, от други критерии за оценка на работата на политици, на ръководство, друго качество на изборния развой, на инфраструктура, обучение, опазване на здравето, изясни президентът и добави, че " някак си в България привикваме с недъзите и те стартират да не ни вършат усещане ".

По думите на Радев българите в Швейцария могат да бъдат потребни, като внасят у нас модела, който са видели тук, в това число на средата, в която работят и на публичните връзки. Това, което най-вече ни липсва в България, е непримиримостта към ниското качество. Това, в случай че може да се внесе, ще даде подтик за нашите бъдещи триумфи, уверен е Румен Радев.

Президентът счита, че българската общественост в Швейцария е " извънредно добре интегрирана, доста квалифицирана и образована, с потвърдени триумфи в банковото дело, науката и образованието, осведомителните технологии, медицината, културата и изкуството ". Гордея се с вас и с метода, по който представлявате България, тъй като положителното име на страната ни и готовността за вложение се дължи значително на вас, обърна се той към събралите се българи.

Радев напомни, че при предходното си посещаване в Швейцария са се разбрали с швейцарския президент да се направи всичко допустимо да има втори стадий на българо-швейцарската стратегия, първия стадий на която завършва тази година.

Разбрахме се при последваща такава да има повече вложени средства в обучение, дуално образование и с част от тези средства да създадем българо-швейцарски център за научни проучвания и нововъведения, с цел да може повече студенти и млади учени да остават в България и оттова да работят по взаимни планове, напомни президентът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР