Номинираният за министър-председател Пламен Николов от Има такъв народ ще

...
Номинираният за министър-председател Пламен Николов от Има такъв народ ще
Коментари Харесай

Пламен Николов ще се оттегли сам утре - по лични причини |

Номинираният за министър-председател Пламен Николов от " ИТН " ще отдръпна кандидатурата си с волеизявление на следващия ден, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Николов е декларирал, че ще го направи по персонални аргументи и няма юридически спънки за това.

Днес водачът на партията Слави Трифонов разгласи, че Има Такъв Народ

Малко по-късно от президентската институция оповестиха, че с издадения от президента декрет конституционната процедура по желание на министър председател към този момент е в решаващата си парламентарна фаза.

А  от " Изправи се БГ! Ние идваме! " изясни, че парламентът въпреки всичко би трябвало да гласоподава държавното управление на следващия ден, без значение от заявеното от Слави Трифонов отдръпване на проектокабинета на Има Такъв Народ. " След като указът на президента е импортиран в деловодството на събранието и е планувано за гласоподаване за на следващия ден, то кабинетът би трябвало да се гласоподава ", безапелационен е той. 

Драмата с мандата на Има Такъв Народ се разигра, откакто " Демократична България ", " Изправи се БГ! Ние идваме! " и " Българска социалистическа партия за България " оповестиха, че няма да поддържат държавното управление на Трифонов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР