Номинираната за шеф на ЕЦБ Кристин Лагард защити рекордно ниските

...
Номинираната за шеф на ЕЦБ Кристин Лагард защити рекордно ниските
Коментари Харесай

Кристин Лагард защити стимулите на ЕЦБ за икономиката

Номинираната за началник на ЕЦБ Кристин Лагард отбрани рекордно ниските лихви на институцията и изключителните ограничения за стимулиране на стопанската система, въведени след Голямата криза и дълговата рецесия в еврозоната, съобщи Асошиейтед прес.

При чуване през днешния ден в комисия на Европейския парламент Лагард съобщи, че споделя мнението за нуждата от " извънредно гъвкава политика " за нескончаем интервал от време. Тя изрази и поддръжката си за новите принадлежности на банката като пазаруване на облигации и негативни лихви, отбелязвайки, че те са помогнали да бъдат основани 11 милиона нови работни места след 2013 година и без тях " рецесията е щяла да бъде доста по-лоша ".

Лагард съобщи още, че страните от Еврозоната би трябвало да харчат повече за ограничения, подпомагащи икономическия напредък, стига да го вършат без да нарушават бюджетните правила. По думите й има опция, въпреки и не огромна, фискалната политика да се употребява в поддръжка на стопанската система, да вземем за пример посредством разноски за по-голямо покритие на високоскоростния интернет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лагард подаде оставка като началник на Международния валутен фонд. Оттеглянето й влиза в действие на 12 септември. Тя бе номинирана от европейските водачи за началник на ЕЦБ с мандат от 8 години без опция за нов. Очаква се да размени публично на поста Марио Драги на 1 ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР