Номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия е едно професионално

...
Номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия е едно професионално
Коментари Харесай

Теодора Пеева пред Дарик: Десислава Атанасова признава и се гордее с това, че няма магистратски опит

" Номинацията на Десислава Атанасова за парламентарен арбитър е едно професионално безсрамие, тъй като в случай че цитирамточно думите на Борисов, той сподели, че в Конституционния съд думата " арбитър " е условна, а самата Десислава Атанасова призна, че тя магистратски опит няма и парламентарният й опит би компенсирал неналичието на качества, с цел да бъде във висшата лига на съдиите, а точно Конституционния съд ". Това съобщи в " Кой приказва? " по Дарик радио журналистът и фотограф Еми Барух, която през днешния ден е част от " Голямото (женско) жури ". В неговия състав влизат още основният редактор на в. " Сега " Теодора Пеева, преподавателят в Нов български университет Жюстин Томс и соцологът и публицист Светла Енчева.

" Това е някаква засегнатост към професионализма на останалите сътрудници, които ще заемат значимите места в този значим орган. Това е явен политически знак за вероятни въздействия, които ще могат да бъдат прокарвани през това предложение и това предопределение, в случай че бъде гласувано ", добави Еми Барух.

" Изненади няма и това е най-тъжното ", уточни от своя страна Теодора Пеева. " Тези ръководещи пристигнаха с концепцията, че ще трансформират метода, по който се избират членове на такива значими органи. Това е следващото доказателство, че няма да се случи по този начин. Деси Атанасова призна, че няма опит - правосъден и юридически, не го отхвърля, гордее се и споделя, че това не е значимо, тъй като тя има парламентарен опит. Парламентарният опит, който тя имакато правист в Народното събрание, не е отнай-добрите, тъй като тя е съавтор на едни от най-скандалните закони, които бяха признати. Това единствено демонстрира, че тя схваща своята роля в Конституционниясъд като политическа. Тя споделя " аз имам богат парламентарен опит, нямам правосъден " – тя с това се гордее ", сподели още основният редактор на в. " Сега ".

" Това, което си помислих, е че номинациятта на Десислава Атанасова показва визията на ГЕРБ и за жалост единодушието на некоалиционните им сътрудници, чемисията на Конституционния съд е да извършва тъкмо политически поръчки ", съобщи Светла Енчева.

" Виждаме един опит да се сложи пред обществото тази информация като продемократична и просто един опит да се замажат леко очите на хората, които се вълнуват от всичко, което се случва в страната ", на мнение е Жюстин Томс.

" Ние на доктрина би трябвало доста да се радваме, че има жена, издигната за този пост, само че въпреки това това върви наред с добре заученото от ГЕРБ държание през послендите години да излъчват дами, тъй като това е обществено по-приемливо за " градските бунтари ", и да ги унижават, употребяват, безусловно да ги употребяват като кукли на конци. Въпреки че жена е номинирана, не мисля, че е мотив за огромна наслада ", добави тя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР