Нола, един от последните 4 судански бели носорога на планетата,

...
Нола, един от последните 4 судански бели носорога на планетата,
Коментари Харесай

Почина един от последните судански бели носорози, остават 3

Нола, един от последните 4 судански бели носорога на планетата, е умрял в неделя. Тъжната вест идва от Зоопарка в Сан Диего, дом на Нола от 1989г. Тя е била на 41 години, което е напреднала възраст за типа.

Възрастният носорог е страдал от бактериална зараза и други здравословни проблеми, свързани с възрастта. След като положението й се е влошило доста, екипът, който се е грижил за нея в зоопарка, е взел решението да приложи евтаназия, с цел да спести тъгите на животното.

Нола е била единственият судански бял носорог в Северна Америка. Останалите три са под 24-часово наблюдаване и въоръжена защита в Кения.

Някога хиляди на брой в Уганда, Южен Судан, Централноафриканската република и Конго, суданските бели носорози са избити съвсем до последния субект от бракониери през 70-те и 80-те години, когато оцеляват едвам 15.

Единственият мъжки судански бял носорог, Судан, за който ви разказахме преди време, е последната вяра за спасяването на типа, само че той също е много възрастен и всички досегашни опити са били несполучливи.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР