Нобеловите награди за постижения в науката, литературата и икономиката бяха

...
Нобеловите награди за постижения в науката, литературата и икономиката бяха
Коментари Харесай

Кратки новини

Нобеловите награди за достижения в науката, литературата и стопанската система бяха връчени през вчерашния ден в Стокхолм, а Нобеловата премия за мир - в Осло. Етиопският министър председател Абий Ахмед (на снимката) завоюва Нобеловата премия за мир за 2019 година за напъните да реализира мир и за решаващата си самодейност за споразумяване на граничния спор сред Етиопия и прилежаща Еритрея

" Турски поток " на мушката на Пентагона

Конгресът на Съединени американски щати включи във военния бюджет за 2020 година въвеждане на наказания против газопроводите " Северен поток 2 " и " Турски поток ". За да влезе този документ в действие, той би трябвало да бъде подписан от президента Доналд Тръмп.

Курти слага условия

Председателят на придвижване " Самоопределение " и евентуален предстоящ министър председател на Косово Албин Курти разгласи три условия за обновяване на разговора сред Белград и Прищина. Първото е, сръбският президент Александър Вучич да не сяда на масата за договаряния. " Няма да има диалози за територията на Косово " е второто изискване, сложено от Курти. Третото изискване е да не се беседва за карти.

Лавров договаря във Вашингтон

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров дойде на работна аудиенция във Вашингтон. Посещението на съветския министър в Съединени американски щати ще продължи по-малко от един ден, само че програмата му е доста наситена. Във Вашингтон Лавров ще бъде признат от президента Тръмп, ще организира договаряния с държавния секретар Помпео, а също по този начин ще се срещне с американски политолози.

Атентатор получи доживотна присъда

Военен съд в Санкт Петербург даде доживотна присъда на Аброр Азимов, уредник на терористичен акт в метрото на града на Нева през 2017 година Още 10 други обвинени получиха разнообразни периоди затвор - от 19 до 28 години.

Почина някогашният кмет на Москва Юрий Лужков

На 83-годишна възраст е умрял някогашният кмет на Москва Юрий Лужков. Той е умрял в клиника в Мюнхен, където е трябвало да му бъде направена сърдечна интервенция. Лужков е назначен за кмет на съветската столица на 6 юни 1992 година и по-късно поредно печели кметските избори през 1996, 1999 и 2003 година През 2010-а беше заставен да се отдръпна, откакто тогавашният президент Дмитрий Медведев разгласи, че е изгубил доверие в него.


Хиляди унгарци излязоха на митинг в Будапеща против проектите на държавното управление да управлява театрите. Критиците на държавното управление на премиера Виктор Орбан считат, че задачата е да се ограничи независимостта на артистите, които постоянно излизат с антиправителствени позиции
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР