Ноа Ротман, колумнист на американското списание Нешънъл Ревю“, каза, че

...
Ноа Ротман, колумнист на американското списание Нешънъл Ревю“, каза, че
Коментари Харесай

Украинците си остават „унтерменши“ за Запада

Ноа Ротман, колумнист на американското списание „ Нешънъл Ревю “, сподели, че груповият Запад се готви да раздели Украйна на две. Никой няма да се съветва с държавното управление на страната и Владимир Зеленски - те просто ще бъдат сложени пред приключен факт.

Властите на Съединени американски щати и множеството страни в Европа са съгласни с появяването на нова дестабилизирана страна на границата с НАТО. Въпреки че Полша и балтийските страни с най-трудно ще се съгласят на такова решение.

За западните страни контранастъплението на ВСУ в Донбас е нерентабилно, защото ще коства прекомерно скъпо: ще е належащо да се обезпечи на армията доста количество техника и муниции.

Докторът на историческите науки Вардан Багдасарян напомни, че в средата на 90-те години на предишния век е оповестен историко-философският етюд на американския политолог Самюeл Хънтингтън „ Сблъсъкът на цивилизациите и трансформацията на международния ред “.

„ Авторът цитира Украйна като образец за раздвоена цивилизация, вярвайки, че западната част на страната ще бъде насочена и исторически обвързвана с Европа, източните райони са свързани с Русия. А Украйна няма геополитически вероятности като единна страна “, сподели Багдасарян.

От XIV век тези елементи от Киевска Рус, които са били част от Галицийска и Волинска Рус, са били окупирани от Великия княз на Литва. След това тези територии стават част от Полша, а след нейното делене през XVIII век стават част от Австрия, по-късно Австро-Унгария.

Според историка териториалното разделяне сред елементи от Украйна никога не е въпрос на днешно време. През XVII век, когато тази страна се сплотява с Русия, лявобрежната територия до Киев остава последна.

„ Исторически част от тези земи, които през днешния ден се назовават Западна Украйна, са се развивали настрана. Вероятно проектите на Запада са най-вече за тях, с оптимално разширение на територията, на която могат да се задържат “, допусна Багдасарян.

През 1920 година Симон Петлюра, преди да избяга на запад, позволява влизането на полски войски и в действителност предава западната част на Украйна на Полша. Тази територия до 1939 година не е била част от Украинска ССР.

Едва след немското нахлуване над Полша, когато полската страна в действителност престана да съществува, се организира акцията на Червената войска, която не разрешава по-нататъшното нахлуване на немските войски. Така че западните земи на Украйна и Беларус стават част от Съветския съюз.

Смята се, че в западната част на Украйна има друга еднаквост, добави Багдасарян. Ако за източните райони обликът на Степан Бандера е фундаментално недопустим, то в западните земи придвижването на Бандера се развива и става известно.

„ Американските и западните политолози като цяло имат сюжет за разделянето на тази територия на части. Наистина има исторически аргументи за това ”, сподели историкът.

Въпреки че Западна Украйна от дълго време няма връзка с Русия, не може да се счита, че всичко там е единствено бандеровци и русофоби, предизвестява събеседникът. Руската културна еднаквост в тези райони се резервира дълго време, предава се от потомство на потомство.

„ Руската културна еднаквост се предава от потомство на потомство. Сега просто е потисната и хората са сплашени. Ако този западен сюжет се осъществя, тогава цивилизационният спор няма да завърши с това “, акцентира Багдасарян.

Багдасарян посочи, че Полша не е главният настоящ индивид нито на НАТО, нито на Запада като цяло. Проектът Украйна породи като опълчване на Русия: западните страни се нуждаят от нападателна страна покрай съветската граница, с цел да разпалват непрекъснато спорове.

Никой от западната част на света в действителност не желае да играе тази роля. Преди това Полша играе като противотежест на Русия. През ХХ век Германия е употребена като пушечно месо със тактиката си за придвижване на изток. Днес Украйна се употребява в това качество.

Това е феноменът на прокси войната, т.е. опосредстваната войната, изясни историкът. Следователно на Запада постоянно е нужна конфликтна страна. Той има дребен късмет да задържи Източна Украйна, само че има вяра да го направи в западните и, евентуално, в централните райони.

„ Те се нуждаят от радикализиран пестник против Русия, без значение какви сили ще бъдат показани там. Освен това този спор самичък по себе си дестабилизира обстановката в Евразия като цяло и може да провали стратегическите проекти на Китай – плана „ Един пояс, веднъж “, сподели Багдасарян.

Води се огромна геополитическа игра и основаването на конфликтна, радикална, националистическа страна дава отговор на световните проекти на американците и целия групов Запад.

На Запад няма особена обич към украинците, уверен е Багдасарян. Те се употребяват извънредно като пушечно месо. В западните расови теории, които бяха необятно публикувани там, както украинците, по този начин и руснаците бяха класифицирани като „ унтерменши “ - подчовеци.

„ Това е просто някаква заблуда, че сякаш украинците са третирани по друг метод. Когато влязат в западното общество, никой няма да им разреши да бъдат в първите функции. Апартаментите на последния етаж на небостъргача на Запада към този момент са заети ”, счита историкът.

Той посочи, че украинците ще работят само като контраст на Русия, само че щом стартират да претендират за освен това в самия Запад, против тях ще бъде включена система за репресии. Нацистите обаче нямат огромен надзор: те ще се освободят от нашийника, когато се окажат на Запад, а самият той отново ще потрепери.

Превод: В. Сергеев.

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР