Но за кратко... През следващото денонощие над източната половина от

...
Но за кратко... През следващото денонощие над източната половина от
Коментари Харесай

Сбогувайте се с лятното време: Задава се рязък обрат с гръмотевици, дъжд и сняг!

Но за малко...

През идващото денонощие над източната половина от страната облачността ще е най-вече забележителна и на доста места там ще има краткотрайни превалявания, основно към и следобяд - с гръмотевици. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над западната половина от страната облачността ще е раздрана, към и след обяд над планинските региони - купеста и купесто-дъждовна и на обособени места там също ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан до мощен, североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, а оптималните - сред 17° и 22°. В София минималната температура ще бъде към 8°, оптималната - към 20°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от междинното за април.
Над Черноморието облачността ще бъде забележителна. На доста места ще превали дъжд с гръмотевици. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 15° и 18°. Температурата на морската вода е 11°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала с наклонност на увеличаване.

Над планините облачността ще бъде раздрана, към и след обяд - купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали временен дъжд с гръмотевици, над 2200 м ще превали сняг. Ще духа сдържан, по билата - мощен, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 12°, на 2000 м - към 5°.

През първите дни от идната седмица времето ще бъде слънчево. Временни нараствания на облачността ще има в понеделник над югоизточните региони, само че ще остане без превалявания. Вятърът ще е слаб от североизток, в доста региони ще стихва. Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, а оптималните - сред 22° и 27°, по-ниски ще остават по Черноморието.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР