Но като цяло Китай все още отстъпва по този показател

...
Но като цяло Китай все още отстъпва по този показател
Коментари Харесай

Пекин е най-голямото средище на AI фирми

Но като цяло Китай към момента отстъпва по този индикатор на Съединени американски щати

Най-много компании за изкуствен интелект са съсредоточени в Пекин

Китай е на второ място в света по брой на фирмите, работещи в региона на изкуствения разсъдък (AI), отстъпвайки единствено на Съединени американски щати, по данни на Китайската академия за осведомителни и информационни технологии, оповестени на международна AI конференция в Шанхай.

От 2015 година насам броят на патентните поръчки в региона на AI от китайски компании нараства бързо, на фона на засилени вложения в технологии за изкуствен интелект, изключително за аудио и видео. Сред най-бързо разрастващите се центрове на AI в Поднебесната са Пекин, Шанхай, Гуангдонг и други
още по тематиката
Според отчета, в континенталната част на Китай има над хиляда компании за изкуствен интелект, или една пета от общия брой на AI компаниите в света. По този индикатор Китай е на второ място след Съединени американски щати, където има повече от 2 хиляди AI компании, а в Топ 5 попадат още Англия, Канада и Индия.

Но макар че като цяло Съединени американски щати изпреварва Китай по брой на AI компаниите, анализът по градове отрежда първо място на китайската столица Пекин – там работят 395 компании за изкуствен интелект. След Пекин се подреждат Сан Франциско и Лондон надлежно с 287 и 274 броя AI компании.

Китайският пазар на AI технологии е повишен с 37% през предходната година и възлиза на 23,74 милиарда юана (3,46 милиарда щатски долара). Водещо направление е компютърното зрение и обвързваните с него технологии от рода на различаване на изображения и видео, сочи още анализът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР