Нивото на водата в язовир Студена“ е повече от добро

...
Нивото на водата в язовир Студена“ е повече от добро
Коментари Харесай

Станислав Владимиров: Нивото на водата в язовир „Студена“ е повече от добро

Нивото на водата в язовир „ Студена “ е повече от положително за тази част на годината – към 16 300 000 куб. м, заяви в ефира на Радио София кметът на Перник Станислав Владимиров . Той напомни, че градът е бил измежду петте в страната с най-големи загуби на питейна вода. Това е наложило бърза замяна на част от водопреносната мрежа.
„ Колкото и да се цялостни язовирът, когато той изтича по улиците на нашия град, няма по какъв начин след време Перник отново да не изпадне в такава обстановка, в която бяхме изпаднали. С доста бързи темпове сменихме за една година към 60 км тръбопровод. Това фрапантно смъкна загубата на питейна вода . Затова, тази година е суха, а виждате, че в края на годината, когато е сухият интервал, язовирът е подобен огромен размер “, сподели Станислав Владимиров.
Преди дни кметът на Перник се срещна със служебния министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова . Двамата разискаха редица въпроси по отношение на ВиК инфраструктурата в общината и опциите за обновяването ѝ, с цел да се понижат загубите на питейна вода и да се обезпечи водоподаването към семействата.
Относно Covid обстановката в Перник Станислав Владимиров заяви, че белодробната болница в града е напълно запълнена, а в Окръжната болница са останали няколко свободни кревати.
„ Там изпитват дефицит на медицински личен състав . Лекарите са изтощени. Това е един от най-големите ни проблеми “, сподели кметът.
Подробности за тези и други значими тематики от Перник можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР