Нивото на водата в езерото Поян, провинция Дзянси, се възстановява

...
Нивото на водата в езерото Поян, провинция Дзянси, се възстановява
Коментари Харесай

Нивото на водата в езерото Поян постепенно се възстановява

Нивото на водата в езерото Поян, провинция Дзянси, се възвръща последователно. То е най-голямото сладководно езеро в Китай и бе наранено от траялата месеци суша в региона. В момента равнището на водата още веднъж е над 8 м.

Последните сателитни фотоси от 12 октомври демонстрират, че главната част на езерото и прилежащите му водни територии обгръщат повърхност от 705 кв.км, което е 70% по-малко спрямо предходните 2 285 кв.км, само че доста повече спрямо данните от 2 октомври, т.е. 600 кв.км.

На 4 октомври равнището на водата в езерото Поян падна до рекордните 6,68 м, само че в понеделник в 17 ч. локално време бе регистрирано, че то се е повишило до 8,05 м, сочат данни на Центъра за мониторинг на водите на провинция Дзянси. Това ще бъде от изгода за облекчение на някои проблеми, породени от сушата, настояват специалисти. Като причина за засушаването те показват неналичието на превалявания и ниското равнище на водата в основните артерии на р.Яндзъ.

През септември провинция Дзянси разгласи червен код за водоснабдяването откакто равнището на водата в езерото Поян падна до 7,10 м на 23 септември, което е най-ниското от 1951 година насам.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР