Нивото на потребление на електроенергия нараства постоянно и достатъчно бързо,

...
Нивото на потребление на електроенергия нараства постоянно и достатъчно бързо,
Коментари Харесай

Колко консумира биткойн – отговорът на учените

Нивото на ползване на електрическа енергия нараства непрекъснато и задоволително бързо, което е съпроводено с увеличение на излъчванията на нездравословни субстанции в атмосферата

За една година потреблението на електрическа енергия от биткойн мрежата надвишава 59 тераватчаса (снимка: CCO Public Domain)

Според откриватели от Университета в Кеймбридж, п оддържането на световната биткойн мрежа понастоящем употребява повече електрическа енергия, в сравнение с цяла Швейцария. Учените изнасят и други забавни данни за енергийната цена, която светът заплаща за криптовалутата.


Тази седмица Университетът в Кеймбридж пусна онлайн инструмент, наименуван „ Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index ” (CBECI), който мери потреблението на сила за поддържане на биткойн мрежата. Данните сочат, че световната разпределена мрежа понастоящем употребява повече от седем гигавата електрическа енергия.

За една година равнището на ползване от биткойн системата надвишава 59 тераватчаса (TWh). За същия интервал Швейцария употребява единствено 58 TWh, е най-шокиращият извод от предоставената статистика.

Изследователите пресмятат, че сега на биткойн се падат към 0,25% от общото ползване на електрическа енергия в света. Приблизително същото количество сила е употребявано от всички електрически чайници във Англия в продължение на 11 години.

В допълнение, всички свързани към електрическата мрежа, само че неработещи интензивно домашен уреди в Съединените щати, употребяват толкоз сила, колкото биткойн мрежата в продължение на четири години.

Консумацията на електрическа енергия от биткойн мрежата (източник: CBECI)

Експертите се застраховат, че оценките за количеството употребявана сила от биткойн са доста приблизителни, макар очевидния факт, че мрежата изисква голямо количество електрическа енергия.

Служителите в Центъра за различни финанси в Кеймбридж стигат до същото умозаключение. Според тях, точността на резултатите от измерването на енергийната консумация на биткойн мрежата е противоречива, защото при потребление на разнообразни модели за оценка съществува доста противоречие в получените данни.

Във всички случаи количеството сила, употребявана от криптомайнерите, наподобява доста впечатляващо. Нивото на ползване нараства непрекъснато и задоволително бързо, което е съпроводено с увеличение на излъчванията на нездравословни субстанции в атмосферата.

Точността на оценката на въздействието на биткойн е под въпрос, защото има избрани компликации при определянето на това по какъв начин се генерира силата, която зарежда оборудването за рандеман на криптовалута, означават експертите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР