Нивото на най-голямата италианска река тази пролет е същото като

...
Нивото на най-голямата италианска река тази пролет е същото като
Коментари Харесай

Най-голямата река в Италия е застрашена от пресъхване

Нивото на най-голямата италианска река тази пролет е същото като в най-топлите дни на предишното лято. Причината е неналичието на снеговалежи и дъждове през последните месеци.

Ниските равнища на река По се отразяват и на туризма и на риболова. Капитаните на дребни кораби са принудени да трансформират маршрутите си или въобще да не плават.

 
Спомням си една пълноводна река. Беше изпълнено с живот. Имаше лодки, лов на риба, а в този момент няма нищо. Тази река е изцяло изоставена. Говорим за нея единствено когато има дефицит на вода, когато някой се удави или когато има замърсяване.
Джулиано Ландини, пълководец на транспортен съд

Реката е главен източник на издръжка и на доста риболовци. По поречието ѝ има и няколко водноелектрически централи. Проблем с пълноводието на реката виждат и от институциите.

 
Дебитът на река По е същият като този през юни предходната година. Следователно сме доста под историческия най-малко и под една трета от междинното равнище за сезона.
Алесандро Брати, общоприет секретар на службата за басейна на река По

Изменението на климата е измежду аргументите за пресъхването на река По. Високите температури топят снега, а водата се изпарява по-бързо. Това може да направи сушите по-дълги и по-чести. 

Ако скоро не завали дъжд, управляващите в Италия може да се изправят пред сериозни разногласия за разпределянето на водата сред районите в страната.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР