Нивото на доверие на руснаците в телевизията е намаляло значително

...
Нивото на доверие на руснаците в телевизията е намаляло значително
Коментари Харесай

GroupM: Доверието на руснаците в телевизията спадна за два месеца

Нивото на доверие на руснаците в малкия екран е намаляло доста през март-април 2022 година Това излиза наяве от резултатите от изследването на интернационалната рекламна група GroupM, заяви „ Meduza.io “.

Проучването е извършено измежду повече от 1,7 хиляди респонденти на възраст от 18 до 60 години в съветски градове с население над 100 хиляди души. Изследователският въпрос е бил дефиниран по следния метод: „ Ако едно събитие се отразява по друг метод от няколко типа медии, на коя бихте се доверили първо? “

Според резултатите на 17 март 33% от интервюираните са показали малкия екран като източник на информация, на който се доверяват повече в сравнение с другите. За съпоставяне на 27 април единствено 23% от интервюираните считат по този начин.

Доверието на руснаците в онлайн медиите и формалните уеб страници също е намаляло – на 17 март те са наречени надеждни източници от 26% от интервюираните, а на 27 април – от 23%.

В същото време доверието на респондентите в обществените мрежи, блоговете и каналите на Telegram е повишено. Делът на предпочитащите този източник на информация се е нараснал от 19% на 23%.

„ Можем да приказваме за общ спад на интереса към новинарското наличие “, сподели шефът по тактики в OMD OM Group Ирина Едемская. Населението се обръща към интернет съгласно нея, защото евентуално шокът е отминал и популацията се е приспособило към обстановката. Що се отнася до малкия екран, в този момент „ посредством нея се разпространява единствената допустима позиция на събитията “, съобщи Едемская. „ Освен това се дава дозирана информация и не постоянно навреме “, сподели още тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР