Vivacom продължава подкрепата си към олимпийците по природни науки, като

...
Vivacom продължава подкрепата си към олимпийците по природни науки, като
Коментари Харесай

Vivacom дарява 30 000 лева на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки

Vivacom продължава поддръжката си към олимпийците по естествени науки , като подарява 30 000 лв. на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки. Средствата ще бъдат употребявани за подготовката и присъединяване на младите български олимпийци от осемте тима по биология, математика, астрономия, информатика, филология, физика, химия и изкуствен интелект в интернационалните надпревари и олимпиади.
 Vivacom Vivacom
„ Талантливите български възпитаници обичайно са едни от най-хубавите в целия свят и показват гордо България на интернационалните надпревари и олимпиади. Вярваме, че инвестицията в развиването на техните гении е инвестиция в бъдещето, тъй като това са идващите учени, лекари и учители. Затова ние във Vivacom към този момент трета година поддържаме тимовете по естествени науки, като финансовата поддръжка досега възлиза на близо 140 000 лв. “, сподели Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.
 Vivacom Vivacom
Само за 2023 година родните олимпийци по естествени науки са спечелили общо 90 медала – 17 златни, 32 сребърни и 41 бронзови, от международни, европейски и балкански олимпиади. Важно е да се означи, че 42 от тях са от най-престижните интернационалните олимпиади по математика, физика, химия, биология, филология, информатика, астрофизика и астрономия.
 Vivacom Vivacom
„ Българските олимпийци са жители на света. Те основават здрави другарства в границите на техните тимове, само че и оттатък - със състезатели от всички континенти, с които съперничат, само че и дискутират и вземат решение задания дружно, забавляват се. Така както ще продължат да вършат в своите житейски пътища. Те към този момент основават по-умно, по-добро, по-мирно световно бъдеще, развявайки гордо българския байрак. За нас остава да подкрепим тяхната идея – от името на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки благодаря на Vivacom за дълготрайното партньорство и се надявам то да продължи отсега нататък “, показа Елена Маринова, заместник-председател на Управителния съвет на Сдружението.
 Vivacom Vivacom
Пътят на един български възпитаник до влизане в олимпийски тим по естествени науки и присъединяване в интернационалните надпревари е дълъг и сложен. Олимпийците минават през няколко кръга на асортимент, отделят хиляди часове за подготовка и се образоват от най-хубавите учители в страната. Ръководители на тимовете са академични преподаватели, професори от институти в Българска академия на науките и учени, посветили живота си, с цел да приготвят генерации медалисти и да предадат знанията си на младите гении.
 Vivacom Vivacom
Лятото за българските олимпийци по естествени науки ще бъде изпълнено с голям брой участия на влиятелни интернационалните олимпиади в страни като Бразилия, Саудитска Арабия, Иран и Египет. По време на тези надпревари родните гении ще се срещнат с най-хубавите възпитаници от целия свят и ще популяризират още веднъж България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР