Нивото на безработица в Съединените щати е спаднало до 3,9

...
Нивото на безработица в Съединените щати е спаднало до 3,9
Коментари Харесай

Нивото на безработица в САЩ е спаднало до 3,9%

Нивото на безработица в Съединените щати е спаднало до 3,9 на 100, оповестяват от американското Министерство на труда. По техни данни за предишния месец са били разкрити едвам 199 хиляди работни места - по-малко от предлаганите позиции през ноември и на половина от броя, предстоящ от икономистите.

Продължават да основават неустановеност новите разновидности на ковид, които пречат на икономическото възобновяване и забавят растежа

Нивото на безработица е намаляло до 3,9% само че остава  по-високо  спрямо 3,5% преди пандемията, което демонстрира, че възобновяване на пазара на труда към момента изостава.

От предишния месец заетостта е повишена с 18,8 милиона работни места  в съпоставяне с  април 2020., само че към момента е по-ниска с 3,6 милиона спрямо февруари  2020 година

Заетостта в секторите отдих и хотелиерство продължава да нараства, само че в промишлеността, спрямо началото на 2020 година, има 1,2 милиона незаети работни места или това са 7,2%.

Тенденцията  да се работи от в къщи  заради пандемията се резервира.

Междувременно междинното почасово  заплащане  се е повишило предишния месец с 19 цента до 31,31 $ на час. Икономистите свързват повишението на заплатите с компликациите на огромните фирми  при наемането на хора през последните месеци.

Министерството на труда оповестява обаче, че през ноември  рекорден брой служащи са напуснали работа -  4,5 милиона, а работодателите са оповестили 10,6 милиона работни места за същия интервал.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР