Нивата на въглероден двуокис в атмосферата са продължили да се

...
Нивата на въглероден двуокис в атмосферата са продължили да се
Коментари Харесай

Парниковите газове се увеличават въпреки пандемията

Нивата на въглероден двуокис в атмосферата са траяли да се усилват тази година, макар че пандемията от новия ковид понижи дължащите се на индивида излъчвания, оповестиха международните осведомителни организации, базирайки се на отчет на Световната метеорологична организация.

Когато рестриктивните мерки поради пандемията бяха най-вече при започване на годината и човешката интензивност понижа, излъчванията от въглероден двуокис са спаднали със 17 % под междинното миналогодишно равнище. Общият резултат за цялата година обаче ще е по-малък и ще е в рамките на естествените годишни съмнения, показва годишният отчет за парниковите газове, които способстват за световното стопляне, предава Българска телеграфна агенция.

Концентрацията в атмосферата на въглероден двуокис е повишена от 407,9 на 410,5 елементи на милион предходната година. Това равнище е един и половина пъти по-високо от началото на промишлената гражданска война през 18-и век. Тази година тя се е нараснала още.

На пандемията не би трябвало да се гледа като на решение на климатичните проблеми, а като на опция да бъдат направени по-амбициозни старания за понижаване на излъчванията от индустрията, енергетиката и превоза, сподели генералният секретар на СМО Петери Таалас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР