Нито една от болниците в северната част на Ивицата Газа

...
Нито една от болниците в северната част на Ивицата Газа
Коментари Харесай

Нито една болница в северната част на Газа не работи

Нито една от лечебните заведения в северната част на Ивицата Газа не действа.

Това съобщи ръководеното от „ Хамас “ здравно министерство, на фона на продължаващите в региона интензивни борби сред израелските войски и бойците на „ Хамас “.

Според израелското държавно управление палестинската власт в настоящия си тип не би трябвало да ръководи Газа.

Болниците в северната част на палестинския анклав са блокирани от израелските сили и едвам съумяват да се грижат за пациентите, оповестява БНР.

По-рано Световната здравна организация съобщи, че болница „ Ал Шифа “ в град Газа „ към този момент не действа като болница “.

В региона към здравното заведение има „ непрекъсната пукотевица и бомбардировки “, което „ изостря към този момент сериозните условия “, сподели ръководителят на организацията Тедрос Гебрейесус.

Израел упорства, че палестинската формация „ Хамас “ има командни центрове под и покрай лечебните заведения в Газа.

Израелската войска заяви, че е траяла да прави набези в покрайнините на бежанския лагер „ Ал Шати “, който се намира на запад от град Газа.

Военните интервенции включват университета „ Ал Кудс “ и джамията „ Абу Бакр “, където, съгласно военните, работят бойци на „ Хамас “.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху, съобщи, че палестинската власт в настоящия си тип не трябва да поема ръководството на линията Газа, само че без да уточни кой би трябвало да ръководи анклава след привършване на спора.

Нетаняху сподели единствено, че Израел ще поддържа сигурността.

По-рано, в изявление за телевизия Ен Би Си израелският министър председател разгласи, че е допустимо скоро да бъде контрактувано освобождението на заложниците, взети от „ Хамас “ при офанзивата на 7 октомври. Той обаче отхвърли да разкрие детайлности, с цел да не провали евентуална договорка.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР