Нито един от двамата българи, които ще участват в Откритото

...
Нито един от двамата българи, които ще участват в Откритото
Коментари Харесай

Без българи в откриващия ден на "Ролан Гарос"

Нито един от двамата българи, които ще вземат участие в Откритото състезание на Франция по тенис - Григор Димитров и Цветана Пиронкова, няма да играе в първия ден от двуседмичния шампионат в Париж (27 септември - 11 октомври). Това стана ясно, откакто уредниците оповестиха програмата за откриващата неделя на " Ролан Гарос ".

Гвоздеят в мъжката стратегия ще бъде конфликтът сред първенеца от 2015 година Стан Вавринка (Швейц) и финалиста от 2016 година Анди Мъри (Вбр). Двамата ще излязат на централния корт " Филип Шатрие " в последния мач за деня. При дамите се откроява дуелът сред поставената под №1 Симона Халеп (Рум) и Сара Сорбиес Тормо (Исп), който е втори на същия корт, където сесията започва в 12:00 ч. българско време.

Димитров (№19 в света) е подложен под №18 и ще стартира присъединяване си с мач против представителя на домакините Грегоар Барер. Пиронкова (№157 в ранглистата) пък получи " уайлд кард " и в I кръг ще излезе против Андреа Петкович (Гер). Мачовете на нашите ще се играят в понеделник или вторник.

При обновяването на международната класация при мъжете вдругиден Григор ще отстъпи с една позиция до №20. Първата ни ракета ще бъде изпреварен от Кристиан Гарин (Чили), който тази седмица стигна до 1/2-финалите на шампионата в Хамбург (Гер) и се изкачва от 22-ро до 19-о място. При дамите Цвети ще резервира позицията си.

 

COVID-19

Същевременно домакините на Откритото състезание на Франция оповестиха, че поради влошаващата се епидемиологична конюнктура в страната на трибуните на " Ролан Гарос " ще бъдат допускани единствено по 1000 души дневно. Новият предел беше натрапен персонално от премиера Жан Кастекс, който охлади упоритостите на уредниците да посрещат по 5000 фенове в комплекса.

Само преди три седмици проектът беше да се позволяват по 11 500 ентусиасти на ден. Оттогава обаче броят на случаите на ковид във Франция непрестанно пораства, като единствено през последното денонощие бяха регистрирани 15 797 позитивни теста за COVID-19.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР