Нито един гост, след като ги е опитал, няма да

...
Нито един гост, след като ги е опитал, няма да
Коментари Харесай

Прилича на Наполеон, но е много по-вкусно, трябва ви само бутер тесто

Нито един посетител, откакто ги е опитал, няма да си тръгне без рецепта

Нищо не подхожда на уютното чаено празненство по-добре от ефирно бутер тесто. Съставът на десерта, който предлагаме да приготвим, наподобява на класическия “Наполеон ”, само че доста повече внимание се отделя на крема в тази рецепта.

Защо да избирате сред бита сметана и крем, когато двете страхотни съставки могат да се комбинират? Сладкишите са толкоз вкусни, че нито един посетител, откакто ги е опитал, няма да си тръгне без рецепта.

Необходими артикули
Бутер тесто без квас 500 гр
Мляко 500 мл
сметана 250 мл
Яйчен жълтък 4бр
Захар 150 гр
Царевично нишесте 50 гр
Ванилия 1 бр
Желатин 8 g

Начин на подготвяне
Развийте бутер тестото и го разрежете на половина по дължина. Прехвърлете върху тавичка, покрита с хартия за печене. Пробийте добре и двете страни на тестото с вилица. Леко поръсете всеки пласт със захар и печете 15 минути във фурната, авансово загрята до 180 градуса. Извадете сладкишите и ги оставете да изстинат.

Направете крем. За да извършите това, изсипете млякото в тенджера, прибавете ванилията там и загрейте сместа. Отделно смесете жълтъците със 150 г захар и царевичното нишесте до гладкост. Изсипете яйчения крем в горещото мляко. Разбъркайте, варете на сдържан огън, до момента в който сметаната се сгъсти изцяло.

Едновременно с това накиснете желатиновите листове в студена вода, а когато омекнат, ги изцедете и прибавете към горещия крем. Не забравяйте да бъркате непрестанно, до момента в който желатинът се разтвори изцяло.

Прехвърлете крема в огромна купа и го оставете да се охлади. В обособена купа разбийте сметаната до меки върхове. Разбийте крема и сметаната с миксер.

Постелете правоъгълна форма за печене с пергамент, с цел да сглобите сладкишите. Поставете първия пласт тесто в него. След това деликатно изсипете крема и го загладете по цялата повърхнина. Поставете второто бутер тесто от горната страна. Охладете десерта за към 3-4 часа. След това го извадете и го нарежете на квадратчета с нож. Сервирайте с пудра захар.

Този въздушен десерт върви добре с пресни плодове и горски плодове. Можете също по този начин да добавите лимонова кора, канела или шоколадов чипс към печеното произведение.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР