Nissan Motor ще спре производството на нови двигатели с вътрешно

...
Nissan Motor ще спре производството на нови двигатели с вътрешно
Коментари Харесай

Nissan спира производството на повечето нови бензинови двигатели



Nissan Motor ще спре производството на нови мотори с вътрешно горене за китайския, японския и европейския пазар, заяви в понеделник организация Nikkei Asia.

Според оповестената информация автомобилният колос ще се концентрира върху производството на електрическите транспортни средства. Така Nissan ще стане първият огромен японски авто производител, който предприе такава забележителна смяна.

Въпреки това за момента компанията ще продължи лимитираното развиване на бензинови мотори за американския пазар, най-вече моторите, употребявани в пикапи, където към момента се чака известно търсене.

През ноември 2021 година беше обявено, че Nissan възнамерява електрическите и хибридните автомобилни модели да съставляват 50% от световните продажби на компанията до 2030 година

Миналата година продажбите на електрически и хибридни коли са представлявали 10% от световните продажби на производителя на коли. На най-големите му пазари - Китай и Европа, продажбите на електрически и хибридни устройства са съставлявали надлежно 2% и 10% от всички продажби в двата района.

Nissan има за цел усили този дял до 50% в Китай и до 80% в Европа през идващите 10 години.

В началото на 2021 година Nissan съобщи, че има намерение да направи всички нови автомобилни модели, създадени за Япония, Китай, Съединените щати и Европа, електрически до началото на 2030 година и желае да се трансформира в изцяло въглеродно неутрална компания до 2050 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР