Nissan е поредният производител на автомобили, който временно затваря една

...
Nissan е поредният производител на автомобили, който временно затваря една
Коментари Харесай

И Nissan затваря временно завод

Nissan е следващият производител на коли, който краткотрайно затваря една от индустриалните си заводи, тъй като не получава елементи от Китай.

Фирмата ще спре за най-малко два дни производството в цех в Япония, който прави моделите Serena и X-Trail.

Китай е международната индустриална централа и съществена част от международната верига на доставки за автомобилната промишленост. В страната се построяват основни елементи и съставни елементи.

Почти всички марки коли са изправени пред сходни сривове, защото огромна част от индустриалния бранш в Китай остава на процедура блокиран поради смъртоносния ковид.

Hyundai краткотрайно затвори своите заводи в Южна Корея предходната седмица заради дефицит на китайски елементи.

Миналата седмица Fiat Chrysler съобщи, че обмисля да спре производството в един от европейските си фабрики заради усложнения при снабдяването с елементи от Китай.

" Необходима е единствено една изчезнала част, с цел да спре верига ", разяснява консултантът на автомобилната промишленост Майк Дън.

Много заводи и автомобилни фабрики трябваше да бъдат отворени в понеделник след продължителна отмора за Китайската Нова година. Някои бази възобновиха производството, само че други останаха затворени заради рестриктивните мерки на локалните управляващи и неналичието на служащи.

Сега Nissan чака да рестартира производството си в Китай на 17 февруари, понеделник.

От колоса в производството на коли пишат в известие, че заради дефицит на доставки на части от Китай, Nissan Kyushu в Япония ще извърши краткотрайни корекции на производството си от 14 до 17 февруари. Според компанията наложените ограничавания няма да влияние върху другите японски заводи. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР