Nissan Ambition 2030 е новата визия за близкото бъдеще на

...
Nissan Ambition 2030 е новата визия за близкото бъдеще на
Коментари Харесай

Nissan коригира електрическата си стратегия - видео

" Nissan Ambition 2030 " е новата визия за близкото бъдеще на японския авто производител Nissan. Групата си слага като съществена цел да предлага неутрални във връзка с климата артикули през целия витален цикъл до 2050 година В Европа задачата е да се предложи алтернатива за електрифицирано задвижване за всички леки коли до края на финансовата 2023 година Три години по-късно се чака електрифицираните модели да съставляват повече от 75 % от общите продажби в района.

„ Заедно с нашите клиенти, само че също по този начин и с нашите договорни сътрудници, ние сме на вълнуващо пътешестване към електрификацията “ - споделя Винсент Рику, ръководещ шеф на Nissan Center Europe - „ Нашата неповторима новаторска технология e-Power – както се намира в новите Qashqai и X-Trail – построява моста към шофиране без нездравословни излъчвания. “

До фискалната 2030 година Nissan ще показа 23 нови електрифицирани модела, в това число 15 напълно електрически автомобила. Съвсем неотдавна e-power drive отпразнува своята премиера в Qashqai и в новия X-Trail.Сред изцяло електрическите модели неотдавна показаният Ariya се смята за предвестител на ново потомство EV в Nissan.



Тази година Nissan постави главния камък за своя нов EV център за пълномощия " EV36Zero " в индустриалния си цех в Съндърланд, Обединеното кралство. Тук компанията влага общо един милиард лири (около 1,17 милиарда евро) в развиването на цялостна екосистема за всичко, обвързвано с електромобилността. В допълнение към производството на електрически транспортни средства, на мястото в съдействие с сътрудници се построява и гигафабрика за акумулатори и микромрежа за възобновими сили.

EV36Zero ще се зарежда от 100 % възобновима електрическа енергия и ще включва нови уреди за обработка на акумулатори. По-нататъшното развиване на технологията за акумулатори се смята за решителен съставен елемент в електронната подвижност. Nissan ще продължи да развива литиево-йонната батерия и също по този начин ще вкара технология без кобалт, с цел да понижи разноските с 65 % до фискалната 2028 година.

Дотогава Nissan възнамерява да пусне електрически автомобили със своите патентовани All Solid State Battery (ASSB) - съответният пилотен цех ще бъде издигнат през финансовата 2024 година близо до световната централа на компанията в Йокохама, Япония.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР