Нисковъглехидратните диети придобиват все по-голяма популярност. Но ползите от тях

...
Нисковъглехидратните диети придобиват все по-голяма популярност. Но ползите от тях
Коментари Харесай

Симптомите, които издават, че не приемате достатъчно въглехидрати

Нисковъглехидратните диети получават все по-голяма известност. Но изгодите от тях не са изрично открити. Изключването на цяла група храни от диетата може да окаже отрицателен резултат върху здравето ни. 

Липсата на въглехидрати предизвика тревога, неприятна централизация и други проблеми.

Източници на най-здравословните въглехидратни са зеленчуците, плодовете и пълнозърнестите храни. Те също по този начин съдържат фибри, витамини и глюкоза, нужна за поддържане равнищата на кръвната захар.
Как вярно да одобряваме въглехидрати, с цел да сме стройни и здрави?
Въглехидратите са зложелател номер едно на стройната фигура. Разбира се, това не значи, че би трябвало изцяло да ги изключим от менюто си. В с...

Въглехидратите би трябвало да съставляват най-малко 50 % от питателните съставни елементи, които обезпечават на тялото ни сила. Липсата им в диетата е изпълнена със следните неприятни недоволства.

Умора и уязвимост

Ако тялото не получава вярното количество въглехидрати, то изпитва липса на глюкоза - най-важният източник на сила. В резултат на това равнищата на кръвната захар се намаляват, което провокира възприятие на отмалялост и уязвимост.

Желание за потреблението на сладко

Намаляването на равнищата на кръвната захар провокира мощно предпочитание за консумация на сладка храна, защото тялото се пробва да възвърне салдото си. Същевременно механизмите за надзор на захарта не действат дейно и има риск от преяждане.

Желанието за сладки храни се ускорява най-много в сходна обстановка, защото сладкото " подвига " бързо захарта.

Лош мирис

Хората, които не одобряват задоволително въглехидрати, постоянно имат неприятен мирис. Това се дължи на обстоятелството, че при техния недостиг тялото стартира да изразходва мастните си запаси за произвеждане на сила. Този развой е съпроводен от обособяване на кетони – химични съединения, които се изпаряват през устата и водят до противен мирис.

Храносмилателни проблеми
МИТОВЕ за въглехидратите, на които всички имат вяра
Въглехидратите към момента се свързват с изказванието, че са най-големите виновници за надномерно тегло. Те са макронутриенти и премахването...

Храните, богати на въглехидрати, нормално са с високо наличие на фибри. Дефицитът им може да докара до запек.

Главоболие

Мозъкът е главният потребител на глюкоза и когато нейното равнище спадне заради липса на въглехидрати, започваме да изпитваме неприятни признаци – главоболие, неспособност за централизация и проблеми с паметта.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за слагането на диагноза или назначението на лекуване. 

При съществуването на характерен здравословен проблем се консултирайте с доктор!
Въглехидратите не всеки път са зложелател на стройното тяло. Ето кои са потребни
В последно време въглехидратите са жигосани като зложелател номер 1 на стройната фигура. В интернет пространството, а и освен, можете да...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР