Нисковъглехидратната диета е много предпочитана, защото гарантира отслабване, ако се

...
Нисковъглехидратната диета е много предпочитана, защото гарантира отслабване, ако се
Коментари Харесай

Какви грешки се допускат най-често при нисковъглехидратна диета?

Нисковъглехидратната диета е доста желана, тъй като подсигурява намаляване, в случай че се съблюдава вярно. Тя понижава въглехидратите в храненето, като ускорява наличието на мазнините, протеините и зеленолистните зеленчуци. Този вид диетично хранене освен води до понижаване на тежестта, само че и до поправяне на кръвните индикатори, с което се балансират равнищата на кръвна захар при диабет, на холестерола и кръвното налягане.

Това се отнася най-много до по-строгия вид - кетогенната (кето) диета. Често при нея се позволяват някои неточности, които могат да имат неприятно влияние върху здравето. Ето кои са най-честите неточности при кето диета.

Консумиране на незадоволително зеленчуци

Зеленчуците не могат да навредят на диетата. Независимо че са построени главно от въглехидрати, те не са като тези в сладките храни по магазините. Бавните захари са потребни и умерено могат да бъдат акцент в храненето. Минералите и фибрите в зеленчука усъвършенстват здравето и въздействат удобно на метаболизма.

 Кето диета

Плодовете не са зложелател на кето диетата

Плодовете съдържат доста захари и елементарни въглехидрати, само че те имат място в храненето при кето диета поради антиоксидантите, витамините и минералите, които съдържат. Фибрите в тях също са от значимо значение за действието на храносмилателната и отделителната системи.

Липса на задоволително придвижване

Отслабването и поддържането на подобаваща физическа форма изисква освен уместно хранене, само че и комбинирането му с физическа интензивност. Това, че приемът на въглехидрати е понижен, не значи, че придвижването към този момент не е нужно. Упражненията би трябвало да се вършат постоянно.

 Грешки при кето диета

Прекалената суровост е непотребна

Започването на нисковъглехидратна диета не значи автоматизиран отвод от всички обичани храни. Прекалената суровост на диетата крие заплаха от усвояване на прекомерно доста въглехидрати след привършване на режима. Лакомствата в премерени граници не са неразрешени.

Внимание с мазнините

Диетата може да провокира невъздържание с мазнините поради понижената консумация на въглехидрати. Такъв вид ще се отрази зле на здравето, без значение че тежестта може да отиде надолу. Наситените мазнини покачват холестерола, липидите и триглицеридите. Възниква заплаха от сърдечни проблеми.

Недостатъчно вода

Добрата хидратация на тялото е доста значима при нисковъглехидратна диета. Без водата и фибрите обработката на храната става доста сложна. Нужни са по 2-3 литра вода дневно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР