Нискотарифната авиокомпания Райънеър (Ryanair) съобщи днес, че планира да възобнови

...
Нискотарифната авиокомпания Райънеър (Ryanair) съобщи днес, че планира да възобнови
Коментари Харесай

Райнънеър възобновява 40 процента от полетите си от юли

Нискотарифната самолетна компания Райънеър (Ryanair) заяви през днешния ден, че възнамерява да възобнови 40 % от постоянните си полети от първи юли, като ще вкара защитни ограничения, измежду които носенето на маски и премерване на температура, само че няма да постанова обществена отдалеченост, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Авиопревозвачът възнамерява да извършва всеки ден към 1000 полета, възобновявайки 90 % от маршрутите си, отбелязва ДПА.

Планът ще се извършва, в случай че бъдат анулирани рестриктивните мерки за полетите в Европа.

Райънеър посочи, че сега извършва единствено 30 полета на ден, откакто държавните управления в Европа вкараха обществена отдалеченост и огромни ограничавания на интернационалните полети.

Авиокомпанията сподели, че възнамерява да възобнови активността на съвсем всичките си 80 бази в Европа, само че ще има по-малко полети по главните си направления.

Ирландският авиопревозвач ще изисква всички пасажери да попълнят формуляр с информация какъв брой дълъг ще бъде престоят им и къде ще отседнат, като тази информация ще се дава на държавните управления, с цел да наблюдават спазването на карантинните ограничения, отбелязва Ройтерс.

Покупките на питиета и храни в самолета ще стават единствено с карта и ще бъдат неразрешено да се прави опашка за тоалетна.

Социалната отдалеченост на летището и в самолета просто ще бъде " насърчавана, когато е допустимо ", уточни компанията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР