Ниските заплати и многото отговорности са причина за недостиг на

...
Ниските заплати и многото отговорности са причина за недостиг на
Коментари Харесай

Ниските заплати - причина да няма кадри в МОСВ

Ниските заплати и многото отговорности са причина за дефицит на фрагменти в Министерството на околната среда и водите, сподели във времето за парламентарен надзор Марияна Николова  Марияна Николова Марияна Николова е родена на 16 септември 1975 година Завършила е „ Публична администрация и, заместител министър-председател по икономическата и демографската политика.

Тя отговори на въпрос на народния представител Джевдет Чакъров  Джевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със по отношение на заплатите на администрацията в Министерството на околната среда и водите. Средната заплата в Министерство на околната среда и водите е 1167 лв., а по данни на Национален статистически институт междинната заплата в другите министерства е 1426 лв.. Това е причина и за високото текучество на експерти и сложното намиране на специалисти, уточни Джевдет Чакъров  Джевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със.

Средната заплата в Министерство на околната среда и водите е сензитивно по-ниска за младите специалисти и на тези с невисок сан. При индексацията на заплатите през 2019 година са получили нарастване сред 20 и 80 лв., което ги кара да напущат структурите на Министерство на околната среда и водите. Нужни са 110 хиляди лв. месечно с цел да могат чиновниците в Министерство на околната среда и водите да реализират равнищата на възнаграждение в другите администрации, уточни Николова.

Щатният личен състав на министерството е непълен за функционалностите които той извършва.

За първото тримесечие в централното ръководство на ведомството, са напуснали 6 % от чиновниците, сподели още Николова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР