Ниската избирателна активност се дължи на много неща. Нямаше нормално

...
Ниската избирателна активност се дължи на много неща. Нямаше нормално
Коментари Харесай

Политолог: Искането на Ваня Григорова е последна отчаяна стъпка, ...

Ниската изборна интензивност се дължи на доста неща. Нямаше обикновено проведени избори чисто процедурно. Така доверието в изборите непрекъснато се подкопава и тази тактика си продължава и в този момент с претенции за касирания, преразглеждане на резултатите и така нататък, уточни той.

 

Така че Григорова може да има право на тази последна обезверена стъпка, само че тя ще приключи със същия резултат, счита Соколов. 

 

 

А в този момент към това би трябвало да прибавим и претенции за предварителни парламентарни избори. Хората са отвратени. Така че една поредност от избори надали ще докара до по-добри резултати за която и да е партия, добави политологът.

 

Ваня Григорова прави всичко, както си му е реда. Но прави една груба неточност, че съпоставя София със страната. Иска София да е като Троян. Още не мога да схвана за какво. Но един мой прочут ми изясни тя какво има поради и тук идва информационната бездна. Тя желае да каже, че комуналните услуги в Троян и даже в Дряново се управляват от общината и това е нещото, което дава резултати. Е, за какво тогава тя не каже, че би трябвало да се гледат потребните и положителни модели в другите общини, разяснява журналистът Мирослав Димитров.

 

Със сигурност има информационни пропасти сред гласоподавателите и хората, които приказват политически. И не знам това по какъв начин би трябвало да се поправя. Има съответни терминологии, които не значат нищо за естествените хора. Те няма да отидат до урните, в случай че нещо не ги е сграбчило или трогнало, сподели още той.

 

Ниската изборна интензивност се дължи на доста неща. Нямаше обикновено проведени избори чисто процедурно. Така доверието в изборите непрекъснато се подкопава и тази тактика си продължава и в този момент с претенции за касирания, преразглеждане на резултатите и така нататък Да, Григорова има право да оспорва резултата, само че като се вършат такива поръчки, политиците би трябвало да си дават сметка за последствията - още по-ниско доверие, още по-ниска изборна интензивност, още по-безумни неточности и незаинтересованост. Никой няма да завоюва, разяснява политологът Емил Соколов.

 

А в този момент към това би трябвало да прибавим и претенции за предварителни парламентарни избори. Хората са отвратени. Така че една поредност от избори надали ще докара до по-добри резултати за която и да е партия, добави той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР