Нищо велико няма във Великата българска стена- Този коментар направи

...
Нищо велико няма във Великата българска стена- Този коментар направи
Коментари Харесай

МВР-министърът пред Дарик: Няма нищо велико във „Великата българска стена“

Нищо велико няма във Великата българска стена- Този коментар направи през днешния ден пред кореспондент на Дарик служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. „ Едно обикновено оборудване, нищо моделно няма в него. Това не е най-хубавото, което сме виждали. Но разполагаме с това и вършим всичко допустимо да го пазим. Не можем да го изградим отначало, нямаме запаси за това “, съобщи министърът.

В Бургас, където той дойде откакто посети на място регионът, където към пет часа сутринта през днешния ден рейс с 47 мигранти умъртви двама служители на реда, Демерджиев установи, че макар наситеността на граничните региони с елементи на Министерство на вътрешните работи и военното министерство, огромни групи мигранти не престават да влизат незаконно у нас и да доближават гладко до вътрешността на страната.

Остри пропуски в активността на граничните служители на реда по границата с Турция, липса на техника, пробойни и оградата, макар непрекъснатото разходване на средства за поддръжката на оборудването, което се явява и външна граница на Европейския съюз, установи МВР-министърът. " Работим с каквото имаме. Това не е най-хубавото което сме виждали ", сподели той. И насочи остри рецензии към управлението на Гранична полиция:

„ За мен съществена причина за дози случай са не до дъно точно осъществяване на функционалностите на гранична полиция. Защото този случай, тъй като не органите на полицията в Бургас, е трябвало да пресрещат рейс с мигранти, а тези лица е трябвало да бъдат възпрени да не преминат държавната граница. Още когато стъпих в служба стана една рокада, тя не се разясняваше, само че шефа на Гранична полиция беше изместен като зам.-директор с една съществена цел- да се занимава с възпирането на този мигрантски напън, който ние идентифицирахме като доста сериозен проблем. Аз доста имах вяра, че той ще се оправи с тази задача и той пое този ангажимент. Тъй като тази задача не е изпълнена, чакам до края на деня той да си подаде оставката “.

" Не органите на полицията е трябвало да пресрещат рейс с 47 мигранти, а тези лица е трябвало да бъдат спрени да прекосят държавната граница ”, безапелационен бе Демерджиев.

По случая е формирано разслевнане за съзнателно закононарушение, сподели Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. " Ще бъде назначена тройна автотехническа експертиза, а за осъществяването ѝ е притеглен един от най-опитните експерти у нас, уточни магистратът.

Очаквайте детайлности!
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР