Нищо не налага скоростта, с която са приети новите промените

...
Нищо не налага скоростта, с която са приети новите промените
Коментари Харесай

Цацаров скочи на промените в антикорупционния закон

Нищо не постанова скоростта, с която са признати новите измененията в антикорупционния закон. Не съм осведомен и не мога да ги разясня, ще мога, когато това стане в границите на естествена зоконодателна самодейност. Бързината с която се одобриха измененията беше изненада за мен. Бързината е нездравословна.
Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров пред публицисти, които търсеха коментара му за разширението на пълномощията на КПКОНПИ.

" Говорим за два законопроекта, които касаят антикоропционния закон. Единият следваше да заличи последствията от тълкувателното решение на Върховен касационен съд. Аз бях в националното заседание и показах мнението си по този въпрос. Същевременно разбирам, че предмет на разискване е бил и втори законопроект, който са оказва много обстоен, който се оказва изпълнен с разпореждания, които се нуждаят от много деликатно обсъждане. Ако съм изразил поддръжката си, и тя е напълно безапелационна, тя е във връзка с първия законопроект имам известни запаси за бързината по силата на която е тръгнала втория законопроект. Съвсем рационално е тази експедитивност да влезе в границите на естествения законодателен развой. Има положения, които при всички случаи би трябвало да бъдат разисквани. ", съобщи Сотир Цацоров пред публицисти.

" Ще разясня тези промени, когато мога да се срещна по-подробно с тях. Запознат съм най-общо казано с измененията. Нали не очаквате, че по през целия ден заставам и чета уеб сайтове. Не мога да разясня измененията препоръчани с втория законопроект. Ще има мнение, когато това стане в хода на естествена законодателна самодейност. "

Ако при първият законопроект скоростта с която беше признат беше наложителна сега нищо не постанова такова бързане във връзка с втория законопроект. Този законопроект се нуждае от деликатно обсъждане и юридическо прецизиране. " беше безапелационен Цацаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР