нимането със смартфони е неразделна част от ежедневието за мнозина.

...
нимането със смартфони е неразделна част от ежедневието за мнозина.
Коментари Харесай

Как да подобрим качеството на снимките с телефона си

нимането със смарт телефони е неразделна част от всекидневието за мнозина. И въпреки технологиите да са доста по-развити в този момент, въпреки всичко още е допустимо снимите да са размазани или с не задоволително положително качество. Разбира се, в огромна степен това зависи и от качеството на датчиците, само че и от метода на тяхното потребление, отбелязва How-to Geek.

Няколко семпли трика и правила оказват помощ за снимането на фотоси с по-добро качество. Триковете важат за всеки смарт телефон с камера, без значение дали е от невисок или висок клас.

При снимане на по-слаба светлина без мълния, рискът от размазване на фрагмента е максимален. Доста телефони към този момент имат режими и функционалности, които да оказват помощ в такива обстановки, само че те не са всемогъщи. Затова потребителят може да помогне посредством постоянните си ръце. А те могат да са още по-стабилни, когато са покрай тялото. Лактите могат да се опрат в торса, което дава много по-голяма непоклатимост на ръцете. Също по този начин е добре устройството да се държи с две ръце.

Когато светлината е задоволително мощна, тогава може умерено да се снима и единствено с една ръка. Но даже и тогава може да се получи размазан кадър. Това е допустимо, в случай че се снима прекомерно бърз обект и телефонът не успее да концентрира или даже в случай че светлината е прекомерно мощна. Също е допустимо да се получи и в случай че потребителят мръдне телефона незабавно след натискане на бутона за снимане (добре е да се изчака секунда-две), до момента в който телефонът алармира, че фотографията е направена.

Проблем може да бъде и неправилното фокусиране. Телефоните нормално се оправят добре с автоматизираното фокусиране, само че от време на време вършат неточности. Повечето модели разрешават режим на ръчен фокус, при който може да се натисне с пръст по екрана и върху обекта, върху който да се концентрира. От настройките на камерата може да се ревизира какви режими на фокусиране се поддържат

При снимане на по-динамични подиуми с доста придвижване, може да се употребява режимът на бързи, поредни фотоси. Обикновено той се задейства посредством натискане и задържане на бутона за правене на фотография. През това време телефонът снима поредност от фотоси, което е потребно за динамични подиуми. Отново, би трябвало да се ревизира в настройките на телефона дали режимът е задействан и до каква степен поредни фотоси може да направи с едно натискане.

Също по този начин е добре да не се прекалява с нарастването. Някои от най-новите модели смарт телефони от висок клас оферират камери с оптично нарастване, само че всеобщите устройства поддържат единствено цифрово нарастване. То обаче утежнява качеството на фотографията и то може да е необикновен проблем при снимане на динамични подиуми и слаба светлина.

Преди снимане е добре да се огледа и дали обективите на камерите на са нечисти. Микрофибърна кърпичка за разчистване на очила може да свърши чудесна работа.

Разбира се, би трябвало да има и реалистични упования. Камерите на смарт телефоните фактически са доста по-добри отвсяко, само че не са и всесилни, само че с малко самообладание от страна на потребителя, могат да предложат ненадейно положителни фрагменти.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР