Никой няма полза от затваряне на търговски обекти по време

...
Никой няма полза от затваряне на търговски обекти по време
Коментари Харесай

НАП Бургас: Спокоен може да бъде всеки, който спазва законите

Никой няма изгода от затваряне на търговски обекти по време на дейния летен туристически сезон. За да не се случва това обаче, данъчното и осигурителното законодателство би трябвало да се съблюдава и касовите бележки да се издават освен при категорично гледище от страна на клиенти.

Ефективното изсветляване на туристическия бранш може да стане посредством общите старания и на страната, и на заетите в него, които съблюдават законите. Около тази теза се сплотиха хотелиери, туроператори и представители на браншови организации в областта на туризма на среща в Бургас, проведена от териториалната дирекция на Националната организация за приходите.

Териториалният шеф на Национална агенция за приходите Бургас Татяна Кънчева, заместник-директорът Кирил Пологов, шефовете на оперативните дирекции " Обслужване “, " Контрол “ и " Събиране “ Сияна Димитрова, Пенка Жекова, Светослав Синков и началникът на отдел " Оперативни действия “ Бургас в Главна дирекция " Фискален надзор “ Даниел Вълканов показаха главните моменти от тазгодишната лятна акция на Национална агенция за приходите по засилен надзор по съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство по българското Черноморие. Сред главните акценти и цели на данъчните ще бъдат  бизнесът в областта на туризма да се дисциплинира и да увеличи степента на непринудено съблюдаване на  данъчните и осигурителни закони. В случаите на съзнателно укриване на обороти за отбягване на данъчно облагане, законите ще се ползват в цялата им суровост. При неиздаване на фискален бон, комерсиалният обект ще бъде запечатван за период до един месец. 

Ще се вършат изненадващи инспекции на място на хотелите, които да откриват действителната претовареност, данъчните интензивно наблюдават информацията от уеб страниците за резервации. Във фокуса на контролните дейности ще бъдат и фамилните хотели, и местата  за настаняване от по-малък мащаб по Южното Черноморие. Ще се обменя интензивно информация с черноморските общини за заетостта на легловата база. Под данъчен мониторинг към този момент са сложени обекти с обичайно високи обороти през дейния летен туристически сезон. Вече са в ход инспекции на обекти в най-големия ни черноморски курорт Слънчев бряг, както и в морските общини на юг от Бургас. Засилен ще бъде данъчният надзор и при провеждането на концерти, фестивали и изложби. Ще се събират и данни за първокласни коли, парцели и яхти, фирмена благосъстоятелност, с оглед потреблението им за персонални потребности и начисляването на данък  уикенд.

Представителите на Национална агенция за приходите Бургас дадоха отговор на доста въпроси, свързани с контролната активност на приходното ведомство, направиха настоящи уточнения по  съответни проблеми и промени в данъчните закони и молиха към представителите на бранша да бъдат дейни и да изпращат сигнали при подозрения за укриване на доходи.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР